Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Nassaudag in Breda: Bourgondisch tafelen en een roofvogelshow! (16.5)

Op tweede Pinksterdag, 16 mei, wordt in Breda de Nassaudag gevierd. Het thema is Proef het Verleden. Met een gevarieerd programma tussen 12.00 en 17.00 uur wordt op verschillende Nassau-locaties herdacht dat de Nassaus tussen 1403 en 1568 in Breda woonden. De organisatie van die Nassaudag vindt voor een groot deel plaats vanuit Princenhage!

Er is veel overgebleven uit de tijd dat de Nassaus in Breda woonden: het Kasteel van Breda (waar de Nassaus resideerden), de Grote Kerk (waar maar liefst negen Nassaus én de eerste Prins van Oranje begraven liggen onder prachtige grafmonumenten), het begijnhof, tientallen hofhuizen van leden van de hofhouding, het jachtslot Bouvigne en het prachtige stadspark het Valkenberg (waar de Nassaus hun valken lieten jagen).

Over jagen gesproken: op landgoed Bouvigne vindt om 13.30, 14.30 en 15.30 een spectaculaire roofvogelshow plaats, er is daar ook een workshop pijl-en-boog maken en er lopen hele deftige mensen rond. De kinderen zullen ervan genieten. In het Kasteel van Breda, de KMA, kunnen kinderen zelfs met metaaldetectoren zoeken naar de verstopte zilverkleurige munten van de Nassau's!  

Proef het verleden en schuif aan bij Willem van Oranje en Anna van Egmond voor het feestbanket! De heerlijkste spijzen staan voor je klaar: kruidige soep, een grand buffet met de heerlijkste gerechtjes en vorstelijke taarten als dessert. In de Grote Kerk, tussen 12 en 15.30 uur. 

Via Booking Brabant koop je alvast jouw tickets online voor het feestbanket in de Grote Kerk. Voor volwassenen bedraagt entree €10,- en kinderen t/m 12 jaar mogen voor €5,- komen genieten.

Tickets zijn ook online te koop via de ticketservice van de VVV of aan de balie aan de Willemstraat 17-19 en Grote Markt 38. Op de dag zelf zijn ze ook in de Grote Kerk verkrijgbaar. Meer weten? Kijk op de website!



Overige nieuwsberichten