Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Woonboulevard Princenhage
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Holly Jolly Snoepwinkel
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Heel de dag opendeur bij Bakkerij van den Bogaert (11.12)
Waar kun je beter een echte Oostenrijkse Apfelstrudel leren bakken dan in Oostenrijk? Dat dacht bakker Paul van den Boogaert uit Princenhage ook en stuurde zijn echgenote Talitha op cursus in Schloss Schönbrunn in WenenOpendeur dag bij Bakkerij Van den Bogaert


Héél Princenhage Bakt!
is een wedstrijd bedacht door bakker Paul van den Bogaert in het kader van de kersttijd en Princenhage Fonkelt. De deelnemers maken een zo mooi mogelijke taart en laten die op zondagochtend door de deskundige jury onder leiding van Paul en zijn echtgenote  beoordelen in de spiegeltent en wie weet worden ze prijswinnaar. Bakken is heel populair in Princenhage-Breda, niet in de laatste plaats door de gespecialiseerde winkel van Bakatelier aan de Mastbosstraat. U bent welkom om 's morgens te komen kijken in de tent op de Haagsemarkt. Bovendien is de bakkerij van Paul vandaag open voor bezichtiging. Zie de bakkers aan het werk!

Wat is er vooral in de kersttijd verschrikkelijk lekker? Een échte Oostenrijkse Apfelstrudel en bakker Paul van den Bogaert en zijn Talitha gingen daarom in de leer bij hét gespecialiseerde Café Restaurant Residenz op het Schloss Schönbrunn in jawel, Wenen in Oostenrijk om daar de fijne kneepjes van het Strudel-bakken onder de knie te krijgen. Zo te proeven is het ze gelukt om het geheime recept van deze Oostenrijkse specialiteit mee naar Princenhage te nemen!
< Talitha ziet het helemaal zitten. In het Oostenrijkse kasteel Schönbrunn volgt ze de cursus échte Oostenrijkse Strudel bakken. Kom de resultaten proeven bij Bakkerij Van den Bogaert!
Residenz kaiserlicher Genüsse


Als Sommerresidenz diente Schloss Schönbrunn dem Hause Habsburg ab der Mitte des 18. Jahrhunderts. 1904 erkor Kaiser Franz Joseph das Schloss zu seiner ganzjährigen Residenz.

An diese große Tradition anknüpfend, taufte die Familie Querfeld, das von ihr in bester Wiener Tradition errichtete Kaffeehaus, Café-Restaurant Residenz.  Hier werden den werten Gästen kaiserliche Gaumenfreuden vom Kaffee Maria Theresia über Kaiser Franz Josephs Lieblingsspeise - den Tafelspitz - bis hin zum Kaiserschmarrn serviert. In den romantischen Gewölben unterhalb des Kaffeehauses befindet sich die Hofbackstube, in der regelmäßig Apfelstrudel-Shows stattfinden. Dort verdiente die Van den Bogaert Familie das Diplom 'Strudelbacker nach Österreichischen Art'.


Overige nieuwsberichten