Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Woonboulevard Princenhage
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Holly Jolly Snoepwinkel
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Met 200 km/u zoeft de trein langs Princenhage
Wordt dit nu de nieuwe hogesnelheidstrein van de NS? Het lijkt te gaan om een snellere versie van de Coradia van het Franse bedrijf Alstom.

Breda-Antwerpen Centraal in 20 minuten? Misschien al in 2020.

Plotseling stond er een tweetal testtreinen op het Centraal Station in Amsterdam. Het leken wel Coradia's, een robuuste en comfortabele interregio-trein van de Franse treinbouwer Alstom, u weet wel, die van de Franse TGV en de Thalys. Dit zou dan vanaf 2020 de trein moeten worden die de verbinding Amsterdam-Antwerpen via Rotterdam en Breda gaat verzorgen. Met een maximum snelheid van zo'n 200 Km/u zal die trein langs Princenhage razen, of zoeven want er is veel aandacht besteed aan de geluidsproductie.
De bittere pil van de Fyra-debacle van 4 jaar geleden is nog steeds niet helemaal doorgeslikt, ook niet bij Alstom die oorspronkelijk nota bene de laagste offerte had uitgebracht voor de levering van die HSL-treinen richting Antwerpen. Om onduidelijke redenen ging Nederland toch in zee met Ansaldobreda en dat wordt hen door Alstom zó kwalijk genomen dat ze een proces begonnen zijn vanwege oneerlijke concurrentie bij de aanbesteding met daaraan gekoppeld een miljoenenclaim. Maar dat heeft Nederland niet weerhouden om dan toch in zee te gaan met die fabrikant, die wel een autoriteit genoemd kan worden op dit gebied.  En Ansaldobreda? Die is inmiddels opgegaan in het concern van de snelle-treinenbouwer van Japan met een onberispelijke reputatie, Hitachi, die onder meer de Shinkensan treinen bouwt die zo tegen de 400 Km/uur tussen Japanse steden rijden. De Fyra's zijn teruggekocht voor 125 miljoen en rijden nu in Italië. 

Gaan wij in Princenhage-Breda er nu mee opschieten met die nieuwe treinen? De meningen zijn verdeeld, want de tijdwinst, zo je die hebt, is voor de inwoners van de regio moeilijk  in te schatten. Van station tot station, zonder aanvoertijd, is het zeer zeker een verbetering. Een reisje Breda-Antwerpen duurt al gauw een uur, of je nu per bus gaat of met de huidige treinverbinding via Roosendaal. Een enkeltje kost 15 euro. Je kan ook via Rotterdam en dan met de Thalys, duurt ook een uur, maar dan kost het iets meer: 70 euro enkele reis. Vanuit Princenhage met de bus en dan de trein: trek er maar anderhalf uur voor uit. Met de nieuwe treinen winnen we 40 minuten maar naar verwachting zal de prijs van een enkeltje flink stijgen. Voor ons blijft de auto het snelst en met meer mensen ook het goedkoopst. 

De bewoners langs de spoorlijn zullen niet blij zijn met de komst van de nieuwe treinen, al: schrale troost,  zullen de nieuwe treinen minder geluid produceren dan de met 240 Km/u voorbijrijdende HSL. Het aantal 'momenten' zal toenemen met een 50-tal. Misschien dat het vervangen van de weinig effectieve glazen geluidsschermen door geluid-absorberende schermen dit probleem kan oplossen. Die paar miljoen kan er dan ook nog wel af.


Overige nieuwsberichten