Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Woonboulevard Princenhage
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Kerststal kijken, ook in Prinsenbeek
De kerststal op de Beek …da’s ’n echte belevenis

Geheel volgens een al 53 (!!!!) jarige traditie bouwde de werkgroep voor de grote kerststal van de r.k. kerk Onze Lieve Vrouwe ten Hemelopneming in Prinsenbeek dit jaar weer een geheel andere inspirerende kerststal. Het ontwerp, de achterliggende gedachte en het gebruik van materialen, wijken dit jaar in zijn geheel af van hetgeen de werkgroep vorig jaar heeft laten zien.

Was het vorig jaar nog een kerststal, die gemaakt was van meters hoge rotsen, dit jaar kunt u een kersstal komen bekijken, die in al zijn eenvoud alleen maar natuurlijke elementen bevat. Het enige wat nagenoeg gelijk is gebleven, is (buiten de kolossale antieke beelden) de hoogte van de stal. Die bedraagt circa 15 meter. Zet daarnaast de afmetingen van het plateau van ca. 25 m2 en u ziet dan een indrukwekkend kerstgebeuren, waar u stil van wordt.

Die stilte was voor de werkgroep de achterliggende gedachte nl. In de stilte geraakt worden. Met deze diepere gedachte bouwde de kerststalbouwploeg een geheel nieuw landschap; hopend dat onze stal, diep verscholen in het groen, een rustgevend en inspirerend baken voor een ieder zou kunnen zijn. Een kerststal die schuilgaat in de beschutting van een warme natuur.

De laatste jaren komen er zo’n 1000 bezoekers af op onze kerststal met landschap in ons kerkgebouw in Prinsenbeek. Een 12-tal enthousiastelingen met ieders eigen kwaliteiten, bouwden tijdens afgelopen 4 weken zoals elk jaar de inspirerende kerststal. De bouwers willen daarmee veel kijkgenot geven maar ook de gelegenheid bieden voor inspiratie en bezinning naar aanleiding van de geboorteviering van het Kerstkind.

U bent van harte welkom op onderstaande extra openingstijden, waarbij steeds enkele bouwers aanwezig zijn voor nadere uitleg van de bouw en onze onderliggende filosofie. Lokale muzikanten zorgen voor stemmige- en gepaste sfeermuziek, waarbij ook de kinderen zullen worden betrokken. Ook kunt u en zeker de kinderen, een kaarsje opsteken waarbij het aloude knik-engeltje u heel enthousiast zal danken voor de erbij horende munt(en) .

Bezoektijden : 

Op nieuwjaarsdag van 13:30 tot 16:00 uur.

Graag tot ziens: de kerststalbouwers van Prinsenbeek.

Overige nieuwsberichten