Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Woonboulevard Princenhage
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Nieuwe CEO voor Princenhaagse Cosun
Albert Markusse volgt Robert Smith op als CEO Cosun 

Op 1 juni 2017 treedt Robert Smith terug als voorzitter van de concerndirectie van Cosun, gevestigd in Princenhage-Breda. De algemeen directeur van Suiker Unie, Albert Markusse, volgt hem op als CEO van Cosun. De nu 58-jarige Markusse studeerde bedrijfskunde aan de Wageningen Universiteit en bedrijfseconomie aan de VU Amsterdam. Suiker Unie produceert suiker in Nederland en Duitsland. Het bedrijf heeft een omzet van ca. 850 Mio Euro en heeft 800 medewerkers in dienst. Er wordt veel geïnvesteerd in duurzaamheid en de “biobased economy”. Suiker Unie is bijvoorbeeld de grootste groen gas producent uit biomassa reststromen van Nederland. 

Hiervoor was Albert Markusse werkzaam bij Coopers & Lybrand Management Consultants. Albert Markusse is in 2007 aangetreden bij Suiker Unie. Onder zijn leiding is het suikerbedrijf van Cosun voorbereid op het wegvallen van de Europese suikermarktordening. De organisatie is klaar voor de nieuwe marktomstandigheden. 

Na diverse functies vervuld te hebben binnen Suiker Unie, is Paul Mesters sinds 2009 bij Suiker Unie actief als directeur operations. In die hoedanigheid is hij lid van het directieteam waaraan hij na zijn installatie als algemeen directeur leiding gaat geven.
Paul Mesters volgt Albert Markusse op als algemeen directeur van Suiker Unie. De voorgenomen benoemingen van Markusse en Mesters zijn voor advies voorgelegd aan de betrokken medezeggenschapsorganen.

Royal Cosun is een groot agro-industrieel concern en stevig geworteld in de primaire sector. De bedrijven die tot Cosun behoren zijn Aviko, Duynie, Sensus, Suiker Unie, SVZ en Cosun Biobased Products. Ze maken ingrediënten en producten voor voeding die hun weg vinden naar de levensmiddelenindustrie, foodservice en retail en in toenemende mate ook componenten voor non-food toepassingen.

De ambitie is de grondstof zoveel mogelijk te benutten; dat is goed voor het milieu, het rendement en beantwoordt aan de maatschappelijke behoefte aan verantwoorde producten en productiewijzen. Zo leveren de bedrijven ook producten aan de veevoedersector en worden restproducten gebruikt voor biogasproductie.

Royal Cosun werd ruim 120 jaar geleden opgericht door Nederlandse suikerbietentelers die zich verenigden in een coöperatie. De coöperatie telt rond de 8.800 leden c.q. aandeelhouders en is uitgegroeid tot een onderneming met zo’n 3.800 medewerkers [in FTE] en een concernomzet van circa € 2 miljard per jaar.


Overige nieuwsberichten