Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Woonboulevard Princenhage
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Benzine tanken net over de grens? Flink besparen, 25 ct/l

Er is sinds 1 januari 2017 iets veranderd: in België is géén 'oude' Euro 95 meer te krijgen maar alleen de variant die gemengd is met 10% biobrandstof zoals alcohol. Dat betekent dat auto's van vóór 2002 mogelijk wat minder presteren of een hoger verbruik noteren of bij lage toerentallen spontaan afslaan. Maar alle wagens van na die tijd zouden er geen last van mogen hebben. Die benzine is per liter een cent of zo duurder en je verbruikt er ook iets meer van. Oudere wagens doen er goed aan om over te stappen op gewone Super 98. Dat maakt de auto ook wat pittiger en of dat duurder uitkomt? De literprijs is dan wel hoger (op 24.2 was het 1,44) maar omdat je er met een rustig rijgedrag minder van verbruikt per kilometer -tot 10% minder- kom je met die hogere prijs toch erg goed weg.

Dan het voordeel van tanken in België.  Hier in Nederland kost bij de discounters de E95 momenteel rond de 1,55 per liter en de Makro duikt daar vaak tot 5 cent onder. In België heb je al een liter voor ongeveer 1,33, als je tenminste niet al te dicht bij de grens tankt. Iets verder weg, In Baarle-België bijvoorbeeld kun je terecht voor 1,37 per liter -niet bij de witte pomp!- net als bijvoorbeeld in Meerle. Net over de grens op het douaneterrein van Hazeldonk vind je een E95 pomp voor 1,39 en op de happy day, woensdag, zakt die prijs nog een paar centen. Zie de lijst en selecteer regio Breda, laatste week, maar let op de datum rechts!

Een reden te meer om eens te gaan winkelen in Antwerpen of Turnhout. Door een tankbeurtje mee te pikken rij je er voor niets naartoe. En het is er erg leuk (en lekker!) shoppen. Wist u dat de warenmarkt in Antwerpen op de woensdag en vrijdag ochtend meer dan 300 kramen telt? Het is rond het St Jansplein aan de noordkant van de stad.  Turnhout is ook een hele belevenis. Je kijkt er de ogen uit en je bent er zo. Wie nog nooit in het winkelcentrum van Wijnegem (aan de oostkant van Antwerpen) is geweest doet zichzelf echt te kort. Wijnegem Shoppingcenter heet het.Overige nieuwsberichten