Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Woonboulevard Princenhage
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Extra boost voor NAC-boek Idolen en Iconen van Maas

Hét NAC boek van Rinie Maas in eredivisie! 

PRINCENHAGE- Het begint er op te lijken dat wie nog een exemplaar van hét NAC boek van Rinie Maas wil bezitten binnenkort zal moeten wachten op de herdruk ervan. Na de terugkeer van NAC in de eredivisie staat het werk weer volop in de belangstelling. Lovende kritieken verschijnen alom en het boek wordt de hemel ingeschoten met 5 van de 5 mogelijke sterren als waardering:

""Ik heb het boek aangeschaft en ik geniet van de mooie verhalen. Ook voor degene die niet zo vaak lezen is het juist een heel leuk boek omdat je iedere keer, wanneer je zin hebt, er een verhaal uit kunt lezen."" Kleurrijk, herkenbaar en sprankelend geschreven. Vleugje drama, veel liefde en de nodige humor. Vol passie voor NAC!"

Wil je ook weten met wat voor een passie en vervoering de supporters naar NAC kijken? Het kan nu dus nog, maar wel snel zijn:

< HET BOEK. Klik om naar de boekhandel te gaan


We leven maart 2017 en in het voetbalmagazine Staantribune wordt het boek met lof besproken. Van het boek spat iedere bladzijde de liefde voor de club. Het is geen mopperboek. Beschreef Sjoerd Mossou al een paar jaar geleden al eens de gekte rond Breda; Maas gaat in Idolen en Iconen nog een stapje verder; Maas gaat dieper. Hij gaat ook verder terug in de tijd. In een fijne verteltrant wordt de lezer meegenomen naar de jaren vijftig, zestig en zeventig tot en met heden.
In het boek staan veel foto’s van talloze idolen en iconen. Kees Kuijs troont op de cover en er is veel aandacht voor spelers die het verschil maakten: Latchford, Lurling, Graham Arnold; het team Gerard Den Haan c.s. Terug in de tijd Leo Canjels, Jacques Visschers, Addy Brouwers, Ati Graauwmans. Maas is blij dat hij de deal met Manchester City in zijn boek het voordeel van de twijfel heeft gegeven. Hij is ervan overtuigd dat alleen door NOAD geen potten worden gebroken. Kijk naar de spelers die NAC uit de nood hielpen. Altijd vedetten met een surplus aan techniek. Als supporter gedurende 62 jaar heeft hij geen moeite als NAC een satelliet club van Manchester zou worden. Alleen al Princenhage steunt NAC door sponsoring met vijf bovengenoemde ondernemingen. NAC zit diep in de haarvaten van de samenleving. Als een club uit de bakermat van het voetbal, zoals Manchester City, een club die tot de verbeelding spreekt, ‘mentor’ wordt, moet dat geen probleem zijn, aldus Maas.

Hij had niet kunnen weten dat hij zó gelijk zou krijgen. NAC terug op de plek waar de club hoort: in de eredivisie.

Overige nieuwsberichten