Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Woonboulevard Princenhage
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Koop nu je tickets voor het Thé Dansant op de Nassaudag!
Op maandag 5 juni wordt de Nassaudag gevierd. Tussen 12.00 uur en 17.00 uur is er een gevarieerd programma op meerdere locaties die verbonden zijn met de geschiedenis van de Nassaus: de Grote Kerk, het Kasteel van Breda, het poortgebouw Begijnhof, de Waalse Kerk en Bouvigne. Ook is er een presentatie in het pop-up museum in het Centraal Station.

De wieg van de koninklijke familie stond in Breda. Het Kasteel van Breda was het stamslot van de Nassaus. De Nassaus drukten door hun aanwezigheid in Breda (tussen 1403 en 1568) een beslissende stempel op de ontwikkeling van de stad. Hun komst heeft de stad veel lusten gebracht, maar vaak was het ook het toneel van grote lasten. In de strijd tussen de Noordelijke Nederlanden en de Spanjaarden is Breda maar liefst zes keer van bezetter gewisseld. In 2017 vieren we de Vrede van Breda, op 31 juli 1667 in Breda gesloten. Toen werd de Nassaustad uitgekozen als plaats voor de onderhandelingen die een einde moesten maken aan de Tweede Engelse Zeeoorlog. Voor even was de stad niet alleen een stad van bierbrouwers, lakenhandelaren en soldaten, maar het decor waartegen belangrijke internationale politiek beslist werd. Voor de Bredase bevolking was het een tijd waarin de stad gevuld was met spektakel en roering, liefde en lust!

<Klik hier om tickets te kopen

De Grote Kerk wordt tijdens de Nassaudag aangekleed als een Tuin der Lusten. Iedereen die wil kan aanschuiven voor een feestelijke Thé Dansant. Op het menu staan diverse soorten thee met zoete en hartige hapjes: kleine gebakjes, zoete broodjes, mooie sandwiches en andere ‘adellijke’ lekkernijen.

Al heel lang wordt gedacht dat bepaalde voedingsmiddelen stimulerend werken. Er zijn talloze recepten voor drankjes bereid met planten en kruiden en die de liefde moeten laten floreren en stimuleren. Proef diverse infusies en kom alles te weten over de kruidenmengsels die in de tijd van de Nassaus werden gebruikt om liefde en lust op te wekken dan wel in te dammen.

Live klassieke muziek zorgt voor een sfeervolle ambiance en nodigt uit tot dansen. Leer Renaissance dansen van het historisch muziekgezelschap Passi uit Antwerpen. De Nassauharmonie Breda en het Stedelijk Jeugdkoor Breda treden op.

Voor het buffet van de Thé Dansant koop je een ticket à € 7,50 (kinderen t/m 12 jaar betalen 5 euro)

Koop je tickets hier!

Overige nieuwsberichten