Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Woonboulevard Princenhage
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Zomerkriebels....... van Rinie Maas
Van Rinie Maas

Bij wielrennen denk je aan bier en friet. Gouwe gast Jos (Christoffel) Klaassen (81 jaar) is overleden. Dat heeft in alle media gestaan en als moment van waarde en herdenking staat het nog op deze website Princenhage. En het is maar al te waar dat iemand die Christ niet kende een anti-Christ was. Er zijn gevoelige en warme woorden aan Jos en Correke Klaassen besteed. Wim van Est en Jos Klaassen waren vakgenoten. Zij het dat Wim al zijn friettent had in ’t Aogje in de jaren 50; perceel Jan Hemmer. Hij noemde zijn frites-paleis Bordeaux-Parijs naar de klassieker die hij toen al twee keer gewonnen had. 

Brief van baas van welstand gehad. 94 jaar. Heeft weer verkering met schilderes. Zomerkriebels zijn niet tijdgebonden. In de tour gaan de renners in de hekken. D’n Bras, destijds wereldkampioen en koning van de smokkelaars, Woutje Wagtmans, Van Est, Suijkerbuijk, allemaal Princenhagenaars. Door Johan van der Velde zou Rijsbergen wielerdorp zijn. In alle grensdorpen: smokkel en coureurs. Om maar niet te spreken van ‘t Heike. En hier in Princenhage woonden de vedetten. Ook hadden we hier zeven fietsenmakers in het dorp. En de meest spraakmakende was natuurlijk Janus van Nispen. 

Een andere stilist. Vincent van Gogh. Het wil maar niet lukken met het Van Gogh Museum in Zundert. Er stoppen nog steeds geen bussen met Japanners en Chinezen. Idee: Princenhage, wielerdorp in Brabant, dorp van Vincent van Gogh, plezier- muziekdorp, vriendendorp. Louis de Weert kan ‘t Aogje verkopen. Heeft ‘n goeie visie op rector Loos. Intelligente man. Iemand met blijheid in ernst. “Noch hij die plant, noch hij die begiet betekent iets, maar God die wasdom geeft”. Hij was Eer-waarde-Loos. Hij werd, zei hij, “einde-Loos”. Louis weet alles van ’t Aogje; het gezelligste stukske wereld op aarde. Kilometers erfgoed van dit dorp heeft hij op de video vastgelegd. Al die kennis hebben we kosteloos. Misschien niet eeuwig voor altijd. Vandaag is de zon weer op. Ik juich. Zomerkriebels. Eindeloos!

< Cafetaria 'Bordeaux-Parijs' van Wim van Est aan de Haagweg 375 waar nu het Bierreclamemuseum van Jan Hemmer gevestigd is.


Overige nieuwsberichten