Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Woonboulevard Princenhage
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Het loopt leeg op de Haagsemarkt
Haal de zakdoeken vast tevoorschijn, over niet al te lange tijd beëindigen de twee langstbestaande en laatst overgebleven Princenhaagse vakslagers hun werkzaamheden aan de Haagsemarkt. Ook Brocks houdt er mee op. Het wordt stil op de Haagsemarkt. 

Ad Speek
gaat per 28 oktober met pensioen en zijn zoon is geen opvolger en voortzetter van de Speek-traditie, Walter Nooren -met zo nu en dan nog hulp van zijn ouders- gaat per januari verhuizen naar een groter pand en doet de winkel op de Haagsemarkt over aan een andere vakslager, maar dat zal waarschijnlijk niet gebeuren voordat de hele bestaande winkel met uitzondering van de gevel compleet zal zijn vernieuwd. Na de vakantie komen alle bijzonderheden, hou de pers in de gaten!

Tenslote Drogisterij Brocks. Ook Sylvia stopt er mee en wel per 1 januari. Vanaf eind september is er uitverkoop. Dat betekent dat er na 87 jaar geen drogisterij meer zal zijn op de Haagsemarkt.
Met het verdwijnen van de slagers -die beiden al meer dan 100 jaar gevestigd waren op de Haagsemarkt- en drogisterij Brocks verdwijnen er helaas weer 3 ondernemers uit het centrum waar het goed winkelen was. Familiebedrijven met een buitengewone klantvriendelijkheid en leveranciers van topkwaliteit. Van die bedrijven waar we er vroeger zoveel van hadden in dit dorp en waar er nu niet erg veel van zijn overgebleven. Een paar namen? We beperken ons tot de Haagsemarkt en aanpalende straten: Van Nunen, Van Unen, Kremer, Willemsen, Jacobs, Nooijens, Bachman, Nouwens... en als het alleen om slagers gaat: daarvan hadden we er een zestal maar hun afzetmarkt bleef maar krimpen en een voor een verdwenen ze. In het pand van Nooren komt dus wel weer een slagerij, wat er bij Speek zal gebeuren is nog niet bekend. Het pand van Brocks is geschikt als uitbreiding van Don Qui-John maar wat er echt mee gaat gebeuren is nog niet bekend. Bachman staat ook nog leeg, de wens is dat daar een modezaak zal komen.


Overige nieuwsberichten