Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Woonboulevard Princenhage
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


In het licht van Martinus: Halte in Princenhage (17.8)
De Utrechtse theatermaker Tjerk Ridder onderneemt in juli en augustus 2017, samen met zijn ezeltje Lodewijk, een sociaalculturele pelgrimstocht langs de Europese Culturele Martinus Route van Parijs naar Utrecht.

1700 jaar geleden deelde Martinus van Tours, ofwel Sint Maarten zijn mantel met een bedelaar bij de poort van de Franse stad Amiens. De manteldeling staat symbool voor barmhartigheid en solidariteit en inspireert al eeuwen vele mensen in Europa en elders in de wereld. De Utrechtse theatermaker Tjerk Ridder onderneemt in juli en augustus 2017, samen met zijn ezeltje Lodewijk, een sociaalculturele pelgrimstocht langs de Europese Culturele Martinus Route van Parijs naar Utrecht.

De prelude van de reis was op 1 juli in Tours. Onderweg verkende Tjerk het thema delen in onze huidige samenleving. Wat betekent delen voor jou en mij in deze tijd van veranderingen? Zoals het delen van tijd, kennis, verdriet, liefde, voedsel en bezit. Zijn we in staat om werkelijk te delen met elkaar in ons dagelijks leven, als het gaat om onze eigen buurt, om Europa en om onze planeet. Geïnspireerd door de barmhartige Martinus, wisselt Tjerk ervaringen uit over het thema delen met mensen die hij onderweg ontmoet.

Op donderdag 17 augustus om 11 uur doet hij de St Martinuskerk in Princenhage aan en wordt aldaar ontvangen door ons dorp. Hij zal zijn reis toelichten en persoonlijk het belang illustreren van het motto. U bent allen uitgenodigd om dit bij te wonen. 

De hele reis is verder te volgen via prachtige wekelijkse video's en op de social media. Links daarnaartoe vindt u op www.tjerkridder.comOverige nieuwsberichten