Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Woonboulevard Princenhage
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Princenhagelezing door Rinie Maas en Frans Langen
De koe Hermien was lang in het nieuws. Agrariër/raadslid Jac Goos uit Breda moest destijds zijn blinde koe Anna 46 wegwijs maken in zijn stal. Verteld tijdens een lezing door Rinie Maas en Frans Langen voor de Vrouwenvereniging Princenhage-Breda op 6 maart 2018.Het succesvolle 75 jaar Princenhage in Breda krijgt aan het begin van dit jaar 2018 een toetje.
Rinie Maas in samenwerking met Frans Langen houdt in het kader van de voornoemde mijlpaal een Princenhagelezing voor de vrouwen van Princenhage op dinsdag 6 maart a.s. in Princenhof.
Voor het beeldverhaal krijgt schrijver Rinie Maas de onontbeerlijke steun van Frans Langen, die een reputatie heeft op het gebied van films over het dorp collectioneren en zèlf maken. Uiteraard zijn de leden welkom, maar ook alle dames die geen lid zijn van onze vereniging kunnen een avond geheel vrijblijvend bijwonen. Er is geen voorwaarde om vooraf of tijdens deze avond lid te worden. Dames zijn welkom ook al worden ze geen lid!

< Foto: Johan van Gurp, Princenhagenaar Jac Goos met zijn blinde koe Anna 46.
De auteur start in 1935 bij de inhuldiging van burgemeester Sutorius. Maar hij gaat voor een goed historisch begrip verder terug in te tijd. De Turfvaart en Bieloop zijn in Princenhage erg belangrijk geweest. In de Prins van Oranje op de Aogse Markt in 1709 werd bier gebrouwen. Maar dat kon alleen maar, dankzij de turf om de ketels te stoken. Ziehier, hoe het een verband houdt met het ander en elkaar dient. Een vertederende foto komt in beeld. De koe Hermien was lang in het nieuws. Agrariër/raadslid Jac Goos moest destijds zijn blinde koe Anna 46 wegwijs maken in zijn stal. Feit en anekdote gaan samen. Er wordt geëindigd met een Princenhaags toetenboek en daar tussenin staat agrarisch Princenhage, de tuinbouw, de veilingmeester, de kerken en kapellen, Princenhaagse vrouwen, de industrie, voorname huizen, boeren, burgers en buitenlui en overleden en nog levende Princenhagenaars in de moderne geschiedschrijving. Op goed beantwoorde publieksvragen gaat een boek van de auteur vol Bredase, Princenhaase en regio verhalen naar de gelukkige. 

Wanneer: Dinsdag 6 maart a.s. 
Waar: Princenhof, alléén leden (lees uitzondering!)
Aanvang: 20.00 uur, toegang: gratis


Overige nieuwsberichten