Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Woonboulevard Princenhage
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Vastenactie 2018: Armoedebestrijding in Mbala, Zambia.
De Martinusgemeenschap vraag hulp voor de mensen in Mbala-Zambia. Het Mbala-district is een van de armste districten van Zambia. De mensen verdienen ongeveer twee euro per dag. Ik snap soms niet hoe ze overleven, zegt zuster Yvonne. Ze komen bij ons aan de deur om zeep en dekens vragen, ze hebben niets. Ruim de helft van de kinderen is ondervoed. De meeste kinderen krijgen maar één maaltijd per dag en sommigen moeten het zelfs doen met maar twee goede maaltijden
per week. Bij ons krijgen ze ontbijt en lunch en we betalen hun schoolgeld.
 

Het campagneproject wordt uitgevoerd door de zusters van de Heilige Harten van
Jezus en Maria. Zij zijn sinds 1962 actief in de Mbala-regio in Zambia op verzoek van de toenmalige overheid en van de bisschop van het Mbala-Mpika-bisdom. Vanuit hun missie hebben de zusters zich ingezet op het gebied van onderwijs en ziekenzorg, waaronder de zorg voor geestelijk en/of lichamelijk gehandicapte kinderen. Zo hebben ze (in samenwerking met het bisdom) een ziekenhuis gebouwd in de regio en dat jarenlang gerund. Sinds de hiv- en aidspandemie hebben de zusters in Zambia de focus in hun werkzaamheden verschoven. Het ziekenhuis is overgenomen door de overheid en in 1991 hebben de zusters het Households In Distress (HID)-programma opgezet. Het doel van het HIDprogramma is om de impact van hiv/aids te verminderen met behulp van voorlichting, goede gezondheidszorg en door mensen te helpen in hun eigen levensonderhoud te voorzien. De Zusters van de Heilige Harten van Jezus en Maria zijn de enige grote religieuze hulporganisatie in deze regio die actief is op het gebied van hiv en aids.

Het vastenactie-campagneproject richt zich op 300 hiv-positieve mannen en vrouwen die weduwe, weduwnaar of alleenstaande (pleeg) ouder zijn, die een laag inkomen hebben - tussen de 0 en 6 euro per week - en die gemiddeld zo’n zes tot acht personen in hun huishouden tellen. Het doel van het HID-project is om de onafhankelijkheid van deze mensen (100 per jaar, drie jaar lang) te vergroten door ze te trainen in ondernemerschap en andere manieren waarop ze in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien. Zo zullen ze bijvoorbeeld leren hoe ze hun eigen onderneming kunnen starten en uitbreiden. Het project zal ze een start kapitaal bieden of een starterspakket om een landbouwbedrijfje op te zetten. 

Uw hulp telt
Met uw bijdrage kunnen we echt helpen. In Princenhage worden tussen 11 en 25 maart weer vastenzakjes verspreid. Dit jaar hebben we niet meer voldoende collectanten om de zakjes bij u thuis op te halen, maar uw bijdrage blijft hard nodig. Wij willen u daarom vragen zelf in actie te komen om de Vastenactie te steunen. U kunt dit doen door: Contant geld òf het ingevulde machtigingsformulier in het zakje te doen en dit in te leveren: 

Tijdens alle vieringen in de Martinuskerk: Haagsemarkt 2
In de brievenbus van de Martinusparochie: Haagsemarkt 4 

Of bij een van de leden van de werkgroep: 
Dhr. W. van Hooijdonk Haagweg 378
Mevr. M. Keller Bijloopstraat 9
Mevr. N. Kuijpers Zadelmakerstraat 9 

Of door overschrijven op het rekeningnummer: NL21INGB000 000 5850 

Mogen wij op uw medewerking rekenen?
Werkgroep Diaconie Nazarethparochie/Martinusgemeenschap


Overige nieuwsberichten