Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Woonboulevard Princenhage
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Holly Jolly Snoepwinkel
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


De naam van de nieuwe parochie wordt bekend op 7 november
Vlak voor de zomer bent u uitgenodigd om een naam te bedenken voor de nieuwe parochie die per 1 januari 2019 ontstaat door de samenvoeging van de Nazarethparochie en de Parochie OLV ten Hemelopneming van Prinsenbeek. In totaal zijn er 40 namen ingezonden. Een kleine commissie heeft uit al deze namen er drie geselecteerd.

Deze drie geselecteerde namen, hieronder in alfabetische volgorde genoemd, legden we opnieuw aan u voor. Wij willen namelijk graag van u weten welke naam u het meeste aanspreekt. U kon dat vóór 15 oktober laten weten. Op 7 november wordt de keuze bekendgemaakt, zie de vervolgpagina onderaan. Onze bezoekers van de website gaven al een duidelijke voorkeur aan voor de naam 'Maria Magdalena Parochie' maar wie weet worden we verrast.

H. Ambrosius
Ambrosius leefde in de vierde eeuw. Hij was bisschop van Milaan en is uitgegroeid tot één van de grote kerkvaders. Ambrosius was een wijs man en door zijn nauwgezet handelen wist hij strijdende partijen met elkaar te verbinden. Hij is onder andere de patroonheilige van de bijenhouders en hier vinden we de link met onze parochies. Behalve dat we op veel plaatsen in het buitengebied bijenkorven zien staan, zijn onze parochies hiermee ook te vergelijken. We zien dan de parochie als bijenkorf waar parochianen als nijvere bijen in- en uitzwermen om het vele parochiewerk met elkaar te verzetten. Ook de wijsheid en het verbindende optreden van Ambrosius kan leidend zijn voor de opbouw van de nieuwe parochie.

H. Clara
Clara leefde in de dertiende eeuw en was de eerste vrouw die zich aansloot bij de beweging van Franciscus van Assisi. Haar naam betekent de heldere, zij die licht geeft. Dit is een mooi beeld voor de nieuwe parochie. Clara was een moedige en sterke vrouw die trouw bleef aan haar levenskeuze. Ook de nieuwe parochie heeft moed en kracht nodig om in onze wereld de boodschap van Jezus daadwerkelijk uit te dragen. Clara heeft vorm gegeven aan een leven in eenvoud en soberheid. Zij gaat ons voor in zorg en eerbied voor de schepping en laat in haar leven een diaconale bewogenheid zien. Zij nodigt ons uit behoedzaam en liefdevol met elkaar en met de aarde om te gaan: deel je rijkdom, zorg voor je medemens, wees gastvrij en solidair.

H. Maria Magdalena
Paus Franciscus noemt Maria Magdalena Apostel van de Hoop. In 2017 verhief hij haar gedachtenis (22 juli) tot feestdag. Daarmee gaf hij Maria Magdalena dezelfde status als de apostelen. Zij immers was het die Jezus trouw bleef tot het bittere einde aan het kruis, zij was het die in alle vroegte het graf van Jezus kwam bezoeken en Hem als eerste begroette als de Verrezene. Zij was het die als eerste het goede nieuws van de verrijzenis van Christus aan de apostelen ging brengen. Als nieuwe parochie willen wij hoop uitstralen naar de toekomst. Wij willen blijven hopen op een betere wereld en willen in het voetspoor van Jezus hier onze schouders onder zetten. Elke zondag vieren we dat Jezus levend in ons midden is. Maria Magdalena was de eerste die dit heeft ervaren.

Info-avond samenvoeging Nazarethparochie & Parochie OLV ten Hemelopneming

UITNODIGING 7 November 2018

Info-avond samenvoeging Nazarethparochie en Parochie OLV ten Hemelopneming

Waar: H. Martinuskerk Princenhage
Wanneer: 7 november 2018
Tijd: 20.00 uur- 22.00 uur
Inloop vanaf 19.45 uur met koffie/thee

Voor wie: Parochianen van beide parochies

Agenda
•Informatie over samenvoeging
•Vragen
Bekendmaking naam van de nieuwe parochie


Overige nieuwsberichten