Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Koninklijke Harmonie Cecilia Princenhage benoemt drie ereleden


Peter van der Velden spreekt Ton de Roos, Jan van Dijk (net zijn oorkonde) en Kees van Caulil toe. Pierre Verdonschot kijkt over de schouder mee.


Na afloop van het concours, afgelopen zondag 10 december 2006 in Etten-Leur, was het groot feest in gemeenschapshuis De Koe te Princenhage. Niet alleen werd daar het goede resultaat op het concours gevierd maar het bestuur van Cecilia Princenhage bleek ook maar liefst drie ereleden te hebben benoemd. Uit handen van niemand minder dan erevoorzitter Peter van der Velden ontvingen Jan van Dijk, Kees van Caulil en Ton de Roos het speciaal daartoe vervaardigde speldje - een stemvork met lauwerkrans - en de bijbehorende oorkonde. 
De nieuwe ereleden zijn alle drie al langer dan 60 jaar lid van Cecilia, maar voorzitter Pierre Verdonschot benadrukte dat hun benoeming uitsluitend was gebaseerd op de verdiensten tijdens het langdurige lidmaatschap. Zo is Jan van Dijk al meer dan 50 jaar bibliothecaris, heeft hij gedurende 33 jaar bestuursfuncties vervuld en was hij redacteur van het clubblad. Kees van Caulil zat (nu al weer 35 jaar geleden) in de feestcommissie voor de viering van het 100-jarig bestaan van Cecilia Princenhage en was nadien de drijvende kracht achter de jaarlijkse bingo, een belangrijke bron van inkomsten voor de vereniging.

Daarnaast was Kees ook nog betrokken bij het basklarinettenensemble van Brabant en het klarinetkoor van de Bredase muziekschool. Ton de Roos werd geroemd om zijn grote kwaliteiten op dwarsfluit terwijl hij daarnaast 20 jaar in het bestuur heeft gezeten en gedurende lange tijd als 2e dirigent van Cecilia Princenhage heeft opgetreden. Na zoveel lovende woorden van de erevoorzitter en de voorzitter ging Ton bijna naast zijn schoenen lopen. De meeste eer kwam die avond echter van de leden zelf: zij zongen voor elk nieuw erelid het Cecilialied.


Overige nieuwsberichten