Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Politie waarschuwt voor woninginbraken
  <- bekijk de informatie over SMS alert (windows media player)
Het is weer Kerstmis en oud- en nieuw. Gezellige dagen waarop velen van ons van huis zijn om op bezoek of uit eten te gaan. Dit zijn echter ook de dagen waarop meer wordt ingebroken. Rond de feestdagen neemt het aantal woninginbraken toe. De politie heeft in de donkere dagen een aantal extra maatregelen genomen om woninginbraken tegen te gaan. Het gaat hier om extra surveillance en roadblocks waarbij voertuigen worden gecontroleerd op de aanwezigheid van inbrekerswerktuigen. Zichtbare aanwezigheid op straat en actief aanspreken van mensen in de wijk maakt de gelegenheid om in te breken kleiner.

De afgelopen weken hebben de activiteiten al enkele keren succes opgeleverd. In twee gevallen konden inbrekers op heterdaad worden aangehouden.

Wat kunt u zelf doen om de kans op woninginbraak kleiner te maken? Door een aantal simpele maatregelen kunt u uw huis beter wapenen tegen woninginbraak.

Hier volgen enkele tips:

Wat te DOEN voor veilig wonen...
 • Bel bij onraad of verdachte situaties direct de politie via het landelijke politienummer 0900-8844 of bij spoed 112.
 • Doe de deur op slot ook als overdag even de woning verlaat of naar de bovenverdieping gaat, de ramen dicht en eventueel een lichtje aan als u weg gaat. (Denk hierbij ook aan de bovenverdieping!
 • Vergeet uw sleutels niet. Laat geen sleutels in de deur/slot zitten, leg ze niet onder een deurmat of op tafel als u weggaat.
 • Merk en registreer waardevolle spullen met postcode, huisnummer en eventueel de toevoeging ‘NL’. Soms zijn foto’s of video-opnamen van waardevolle voorwerpen ook nuttig (bijvoorbeeld voor sieraden). Hiervoor kunt u een registratiekaart afhalen op het politiebureau
 • Een heel belangrijke en heel effectieve maatregel is het aanbrengen van extra sloten of andere beveiligingen. U maakt het de inbreker daarmee een stuk moeilijker en de kans groter dat hij van zijn inbraak af ziet.
 • Onderhoud het aangebrachte hang- en sluitwerk en de lichtbronnen goed. Niet alleen bij u zelf, maar help ook mee om de voorzieningen in uw buurt in goede staat te houden. Maak afspraken met uw buren om over en weer een oogje in het zeil te houden. Laat hen weten wanneer u weg bent.

  Wat te LATEN voor veilig wonen...

   

  • Leg de sleutel niet onder de deurmat, de container of een omgekeerde bloempot.
  • Leg geen ladders of ander klimmateriaal voor het grijpen. Denk hierbij ook aan de “Kliko”.
  • Plak nooit een briefje op de deur met ‘ben even weg’ en gebruik uw antwoordapparaat of de automatische e-mailbeantwoorder niet om uw vrienden en kennissen te laten weten dat u op vakantie bent.
  • Haal de planten niet van de vensterbank als u op vakantie gaat, maar vraag iemand ze water te geven en de brievenbus te legen. Laat geen post in het zicht liggen.

   

 

 


Overige nieuwsberichten