Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Jeugdverenigingen te Princenhage presenteerden zich (2005)
 Zondag j.l. presenteerden zich een aantal jeugdverenigingen in Princenhage. Op de demodag, gecoordineerd door de SGAP was het gezellig druk en de onderstaande verenigingen konden een leuk beeld geven van hun activiteiten. Alle foto's zijn genomen door Frans Langen.

 

De Meertenzangertjes
De Meertenzangertjes is een kinderkoor voor kinderen vanaf groep 4. Wij verzorgen oa. gezinsvieringen, communievieringen en met Kerst en Pasen de kinderviering in de Martinus kerk. Verder beleven de Meertenzangertjes ook gezellige verrassingsmiddagen of uitstapjes. Vorig jaar zijn we bijvoorbeeld naar het Land van Ooit geweest en hebben daar meegezongen met het grootste kinderkoor van Nederland. Lijkt het je leuk om een keer te komen kijken of mee te doen. Kom dan naar de Dorpswei en laat je verrassen en informeren door deze vereniging. We zullen die dag ook nog een optreden verzorgen.


Fuji-Yama Sportclub
Dit is een niet prestatief ingestelde sportclub waar Judo, Karate en Jiu-Jitsu wordt gegeven.
Deze landelijk gerenommeerde sportclub heeft als voordeel t.o.v. andere soortgelijke clubs, dat kinderen in hun eigen tempo de sport eigen kunnen maken. Dit gaat gepaard met een zeer persoonlijke benadering van de kinderen. Hierdoor blijven ze de sport ook leuk vinden. Er zit niet zo’n prestatiedruk achter. Terwijl de kwaliteit wel hoog in het vaandel blijft staan.
Naast deze “binnensport” beschikt deze vereniging ook over een buitenpoot waar men zich bezighoudt met parachutespringen, survival en rotsklimmen. Op de dorpswei kan men meer informatie inwinnen over deze vereniging.



Groen-Wit
Groen-Wit is een voetbalvereniging uit Princenhage, gelegen aan de Postillonstraat (Haagse Sportpark), opgericht in 1932. Het is een gezellige, bruisende vereniging met tal van vrijwilligers die er samen voor zorgen dat alles goed wordt georganiseerd. Naast een jeugdbestuur die activiteiten voor deze groep verzorgt is er ook een is er een jeugdtrainercommissie, die voor het voetbaltechnische werk zorgt. Het is een groeiende vereniging waar met name de jeugd een grootse bijdrage levert. Afgelopen seizoen hebben we 7 kampioenen mogen huldigen. We trainen op diverse dagen meerdere keren per week en we hebben een paar jaar de F pupillen die vanaf 4 jaar kunnen komen voetballen. Het grote feest in 2007 wordt nu al voorbereid om het 75 jarig bestaan te vieren.
Bekenden als Kees Rijvers, Wout Wagtmans Leo Canjels en Frans Vermeulen hebben ook het Groen-witte shirt gedragen.
Meer info kunt u ontvangen op de Dorpswei gedurende de gehele dag.



Pitstop
De Pitstop is een honk voor meisjes en jongens van 12 – 18 jaar in de Dobbelsteen aan de Doelen. Op maandag, dinsdag en donderdagavond worden er activiteiten georganiseerd tussen 18.30 en 21.30 uur. En op zaterdag van 11.30 – 15.30 uur.
Op woensdagavond is er een huiswerkproject van 18.30 – 20.00 uur voor jongeren van groep 7 en 8 van de basisschool en de eerste klassen van de middelbare school.
Een demonstratie van een van hun activiteiten wordt deze middag gegeven.

Skip
Sinds 1998 worden er in de Dorpswei (tuin van Dreef 8) een aantal grote activiteiten voor kinderen uit Princenhage georganiseerd. De stichting die deze activiteiten verzorgt draagt de naam S.K.I.P. (Spelende Kinderen In Princenhage). Deze stichting biedt de kinderen, uit de groepen 1 tot en met 8 van de basisscholen, een gevarieerd programma van activiteiten. Vrijwel alle activiteiten van S.K.I.P. worden gratis aangeboden. Slechts zelden wordt er voor een activiteit een (kleine) vergoeding aan de deelnemers gevraagd. Hierdoor zijn de activiteiten van S.K.I.P. laag drempelig, en bereikbaar voor een grote groep kinderen. De stichting draait volledig op subsidie van de gemeente en giften van bedrijven en particulieren die meespelen in de sponsorbingoloterij.

Op allerlei manieren worden de Princenhaagse kinderen bezig gehouden. Het aanbod van activiteiten bevat voor ieder wat wils. Voorbeelden van activiteiten zijn: kinderbingo, grote sport en speldag, kennisquiz, halloweenparty, playbackshow en één keer in de twee jaar een groot kinderweekend waar de oudere kinderen ook blijven slapen. Het aantal kinderen wat deze activiteiten bezoekt is erg groot, kleine activiteiten tussen de 75 en 150 en bij grote activiteiten wordt regelmatig het aantal van 300 kinderen overschreden.

Op de demodag zal S.K.I.P. natuurlijk met een groot luchtkussen aanwezig zijn. Daarnaast zijn foto’s te bekijken van de activiteiten van de afgelopen jaren en zijn er loten te koop van de sponsorbingoloterij zodat u S.K.I.P. iedere maand automatisch een warm hart kan toedragen.

Tot op de demodag, tot S.K.I.P.



Jongerenkoor Princenhage
Ons koor bestaat uit leden tussen de 12 en 28 jaar, die het leuk vinden om te zingen. Iedere vrijdagavond repeteren wij in de Martinus kerk. We studeren dan nieuwe nummers in, werken aan de stemvorming en we werken natuurlijk ook aan ons huidige repertoire. Dit alles onder leiding van onze dirigent en ons combo, dat bestaat uit een pianiste, een bassist een drukker en een gitarist. Na de repetitie gaan we met z’n allen ook nog even naar onze stamkroeg Princenhof.

Ons repertoire bestaat uit nummers van de bekende musical Jesus Christ Superstar, Cats, Hair en Phantom of the Opera. We zingen ook diverse bewerkingen van popmuziek, zoals; ‘We will rock you ‘ van Queen,  ‘Colours in the wind ‘ van Elton John. Daarnaast zingen we nog veel meer nummers. Kom een keer kijken.
Naast het zingen doen we nog veel meer activiteiten. Als je hier meer informatie over wilt hebben kom dan gerust naar de Dorpswei. We lichten het met alle plezier toe.
Tijdens deze middag zullen we met een beperkte bezetting een demonstratie geven onder begeleiding van ons combo.

 




Hobbyclub Princenhage
Wil je een leuk fotolijstje maken, of een houdertje voor je mobieltje of, een klimrek voor je cavia, of een cadeautje voor een jarige, of een leuk sierkussen voor je kamer, of hippe oorbellen, of een houten vliegtuig, of gewoon iets anders leuks voor jezelf? . . . Dan kun je dat allemaal, en nog véél meer, maken bij de Hobbyclub. We maken gebruik van heel veel materialen zoals hout, klei, papier, stof, zilverdraad, maar ook gebruiken we echte handgereedschappen en ook  elektrische boor- en zaagmachines.       
Je kunt dus iedere week een nieuwe knutseltechniek leren
 
Een paar keer per jaar maken we allemaal hetzelfde zoals cadeautjes voor Vader- en Moederdag, voor Kerstmis en voor Pasen. En natuurlijk lopen we ieder jaar mee in de Princenhaagse Carnavalsoptocht. 

’t Maakt niet uit of je heel erg creatief bent, bij de Hobbyclub maak je altijd iets leuks. Je kunt op dinsdag of op vrijdag een uurtje komen knutselen, van 18.30 tot 19.30 uur bij de Hobbyclub in gebouw de Dobbelsteen.




Sportvereniging FIER
Sporten is eigenlijk van levensbelang voor iedereen.
Gezond blijven doe je niet door te gaan zitten, maar door te bewegen. En als lid van sportvereniging FIER staat er een stok achter de deur om regelmatig te sporten, te bewegen.
Bij Fier kan dat op veel manieren, met veel actie, maar ook aangepast aan je kunnen.
We hebben de volgende mogelijkheden:  kleutergym, club extra (algemene vormen van bewegen in een kleine groep), gymnastiek/ turnen voor alle leeftijden op recreatief niveau, wedstrijdturnen voor meisjes/ dames en jongens/heren, fitheidgym voor dames, jeugdbadminton, badminton en volleybal voor dames en heren.
Tijdens deze demonstratiedag kunt u vrijblijvend informatie opvragen.










Doskonale
Doskonale is een majorettevereniging waarbij woorden zoals presteren, teamgeest, sfeer, plezier feestjes, scoren gezelligheid, flair, maar ook discipline en topsport prima passen. Sinds 14 september 1981 bestaan ze al.
Houd je van showen met een baton, oefenen, presteren en plezier hebben in je hobby geef je dan op bij Doskonale. 
Om 12.30 uur kunnen kinderen zich aanmelden om mee te doen met een show die op gedurende deze middag wordt ingestudeerd. Om ca. 16.00 uur zal deze show worden gegeven
Als jij denkt, aan deze uitdaging wil ik meedoen, dat lijkt mij erg leuk, meld je dan op tijd aan. Bedenk wel dat je de gehele middag dan beschikbaar moet zijn om in kleine groepjes de stukjes in te studeren. Omdat we gelimiteerd zijn aan attributen, zoeken we tussen de 12 en 24 kinderen vanaf 8 jaar.
Iedereen die meedoet krijgt na afloop een klein presentje. Mocht je naar aanleiding van deze middag lid worden van Doskonale dan geldt er een speciale aanbieding die alleen deze middag wordt gegeven. Informatie hierover kunt u bij deze stand verkrijgen.




Scouting Sint Martinus Princenhage
Ruim 90.000 jongens en meisjes in ons land zijn lid van Scouting. Samen met zo'n 20.000 kaderleden vormen zij de grootste jeugd- en jongerenvereniging van Nederland. Wereldwijd zijn er 32 miljoen Scouts in meer dan 160 landen.
Een afwisselende en plezierige vrijetijdsbesteding, dat is wat Scouting te bieden heeft.
Maar Scouting is meer: naarmate je als jeugdlid ouder wordt en je langer bij Scouting bent, neemt je zelfstandigheid toe; de begeleiding kan daardoor dus afnemen.
Iedereen kan meedoen met Scouting. Geloof, ras, huidskleur, handicap, vluchteling of seksuele voorkeur, het maakt niet uit, Scouting staat open voor iedereen.

De Scouting indeling op leeftijd

5 tot 7 jaar: Bevers

7 tot 11 jaar: Welpen, Esta's, Kabouters, Dolfijnen

10 tot 15 jaar: Scouts

14 tot 17 jaar: Explorers

16 jaar en ouder: Jongerentak, leiding, bestuur

 

 

 


Overige nieuwsberichten