Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Met bokbier blijf je jong: 25 oktober en Navenant treedt op
Het Bokbier staat -terecht- volop in de belangstelling van de Nederlandse fijnproever. Onlangs is weer de verkiezing gehouden van het lekkerste Bokbier van Nederland en in de stad Zutphen kwamen er bij prachtig weer op zondag 11 oktober maar liefst 100.000 (!!!!) bezoekers af op de grote Bokbierdag. Prachtige foto's van dit evenement vindt u op de website http://www.bokbierdag.nl 

Het enige echte Bierreclamemuseum-Café van Princenhage doet natuurlijk mee aan de presentatie en promotie van het Bokbier en het is er smullen van bokjes van eigen bodem maar natuurlijk ook van toppers uit België en Duitsland. Bokbier is fris, gezond, bevat veel anti-oxidanten en het houdt je dus jong. Dit niet-te-missen culinaire, sociale en culturele gebeuren vindt plaats op zondag 25 oktober vanaf 12 uur 's middags.  Vanaf 17 uur wordt het zoals gewoonlijk extra gezellig want dan speelt de Bredase folkband Navenant, zie hieronder.



Navenant tijdens een eerder optreden
Navenant 

Folk met een vette knipoog naar plezier. Het plezier dat de muzikanten hebben als zij hun instrumenten beroeren en als zij hun kelen schrapen. Het plezier dat het publiek heeft als de aanstekelijke deuntjes weer klinken, als de tranentrekkende ballades, zoute zeezangen en druipende drankliederen elkaar weer afwisselen. Navenant speelt polka’s, jigs, gigues, reels, valses, andro’s en foxtrots chinoises. Het repertoire vindt zijn oorsprong in landen als Ierland, Frankrijk, België, Lichtenstein en de rest van de wereld. Navenant is een ode aan drank, liefde, vrouwen, andere mensen en vooral kroonkurken van flesjes Bokbier.

De instrumenten die tijdens de optredens worden gekastijd: accordeon, trekzakken, doedelzak, whistles in soorten en maten, basgitaar, gitaren, bodhrans, lepels en ander bestek, handen- en voetenwerk, kelen, slagwerk, bouzouki en alles wat verder voorhanden is. Navenant is 6 mannen sterk,  Het zijn: John Hop/Hoppo (trekzakken), Kees Schoone/Kenny McKleenex (accordeon), Motell Rijnen/Motello, the voice of Zealand (stem en snaren), Gerlach Hoogers/Gerlachio (doedelzak en whistles), Gorie Hendrikx/de Griek (percussie en zang) en John Rijnen (bas).

Overige nieuwsberichten