Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
> Evenementen
> Bierreclame-café
> Koopzondagen
> Naar de markt
> Terraszitten op zondag
> Uitagenda Breda e.o.
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Woonboulevard Princenhage
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Holly Jolly Snoepwinkel
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Hieronder treft u een overzicht van geplande evenementen:
   
Evenementen in Etten-Leur 

Etten-Leur is een plek waar het goed toeven is. Makkelijk bereikbaar vanuit Princenhage per auto en bus (vanaf de haltes aan de Ettensebaan), een prachtig en groot winkelcentrum, onlangs nóg groter geworden doordat de Bisschopsmolenstraat werd her-ingericht met ook een prachtig overdekt stuk waarin bijvoorbeeld een supermarkt van Dirk van den Broek te vinden is van 2000 m2, naar onze begrippen erg groot en daar tegenover een groentenwinkel, zó mooi, vers en groot- die moet je gezien hebben. Ook vind je er de nummer 1 markt van Brabant  op de woensdagen én vol met activiteiten. De website Stappen en Shoppen produceert een volledige lijst: up-to-date.
 
1.7.2017
  

Warme maaltijd in wijkcentrum Princenhof  

Wist u dat u op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 12.00 en 13.00 uur een heerlijke warme maaltijd kunt gebruiken in wijkcentrum Princenhof. Kom eens langs. U kunt zich vóór 9.30 uur aanmelden bij één van de vrijwilligers op telefoonnummer: (076) 530 97 91. U bent van harte welkom! 

Wijkcentrum Princenhof, Princentuin 1, tel. (076) 530 97 91 
 

Bingo in O.C. de Vlieren  

Op dinsdag 17 juli van 14.00 tot 16.30 uur: bingo! De zaal in Ontmoetingscentrum De Vlieren gaat open om 13.30 uur. Tien rondes en één extra super ronde. Totale kosten: €6,75. 

O.C. de Vlieren, Mgr. Nolensplein 1, tel. (076) 514 28 55. 
 

vr 23 novemberBlack Friday! Gigantische kortingen 

Het fenomeen van de Black Friday is over komen waaien uit de VS en steeds meer bedrijven doen er aan mee. Hou de Mediamarkt, BCC en andere electronicazaken goed in de gaten, u vindt er vast iets interessants!
 

za 24 novemberRepaircafé Dobbelsteen  

Op zaterdag 24 november van 12.00 tot 16.00 uur Repaircafé in de Dobbelsteen.
Open inloop waar deskundigen aanwezig zijn voor allerlei reparaties aan o.a. kleine huishoudelijke apparaten, kleding, fietsen, speelgoed, sieraden en horloges. De reparaties zijn gratis, behoudens onderdelen of materialen. Donaties om de kosten te dekken zijn altijd welkom. 

Locatie: Doelen 36. Coördinator: Henk Oomen, tel. (06) 15 24 24 74 of e-mail henk.oomen1948 @ hotmail.com. Ben je zelf deskundig en wil je graag iets repareren, neem contact op met Henk Oomen. Voor naaimachinereparaties altijd van tevoren contact opnemen. 
 

za 24 novemberDorpskwis van CC t Aogje 

Op 24 november is het weer tijd voor de jaarlijkse Dorpskwis van Stichting C.C. ‘t Aogje. Deze spannende quizavond zal weer bol staan van de weetjes en moeilijke vragen. Van startopdrachten tot de finale wordt het spannend!
 
Tijdens de Dorpskwis wordt de kennis van jouw team getest tijdens 4 rondes. De eerste ronde doe je thuis met iedereen die je weet te verzamelen om te helpen. Denk in deze ronde vooral aan kennisopdrachten, knippen, plakken en puzzelen. 

Na het afronden van deze ronde starten we om 20.00 uur in de grote zaal van Gemeenschapshuis De Koe met de voorronde. Neem zo veel mogelijk achterban mee om alle vragen te beantwoorden. Tijdens deze ronde mag je ook gebruik maken van de digitale media, maar er zal ook een beroep gedaan worden op de parate kennis. 

Dan zijn we toe aan de halve finale. Nu gaat het om echte parate kennis. In vijf categorieën wordt jullie kennis getest. De volgende categorieën zullen de revue passeren: Princenhage en omgeving, cultuur, sport, algemene kennis en actualiteit. Zorg dus dat jullie team van iedere categorie een specialist meeneemt. 

Na de halve finale is het tijd voor een zinderende finale. Ook nu staat de parate kennis weer centraal. Staat jouw team aan het eind van de finale op het hoogste podium? Gaat jouw team met de prijzenpot naar huis? 1e prijs € 250,00, 2e prijs € 150,00 en 3e prijs € 75,00. 

De inschrijving is inmiddels geopend en de aanmeldingen stromen binnen. Maar… we hebben plek voor nog meer deelnemers. Dus wil jij met je vriendengroep, sportteam, vereniging of straat mee doen? Geef je dan zo snel mogelijk op via deze link
 

zo 25 novemberSinterklaas in Princenhage  

Sinterklaas zal zondag 25 november 13:00 uur weer op de Haagsemarkt aankomen met zijn pieten. In afwachting van zijn komst zal er muziek gemaakt worden. Enkele feestpieten zullen de Haagsemarkt opsieren met hun kunsten. Feestpiet Sjouw Sjouw heeft laten weten dat hij wel naar de Markt komt. Sjouw Sjouw wist niet te vertellen of zijn vriend ook nog mee kan, maar wie weet....
Natuurlijk is er na afloop een rondrit én een ontvangst in De Koe waar de Goedheiligman de kindjes alvast in sfeer zal brengen. Voor ouderopvang is gezorgd. De Aogse Pieten zijn de échte Pieten die zwart zijn geworden door het kruipen door al die vieze schoorstenen. Probeer het maar, ze geven allemaal af.
  
 
 

za 22 decemberKerstdiner in De Posthoorn met De Showsisters 

Zaterdag 22 december a.s. organiseert de familie Smits met de Showsisters een gezellige Dinnershow in de Posthoorn! € 39,50 p.p. inclusief 3 gangendiner, aperitief en show in kerstsfeer. Kaarten via: info @ deposthoorn.net
 

zo 27 januariAfscheid van Adrie Lint, pastor van de Maria Magdalena parochie 
pastor Adrie Lint van de Nazareth Parochie (Martinuskerk) in Princenhage-BredaVervroegd Pensioen

Van het bestuur en het pastoraal team van onze parochies de volgende mededeling:

In goed overleg met zijn collega’s heeft Adrie Lint de bisschop van Breda gevraagd om per 1 april 2019 met vervroegd pensioen te mogen gaan. Bisschop Liesen heeft dat verzoek ingewilligd. Adrie Lint werd op 1 maart 2009 benoemd tot pastoraal werker in de Nazarethparochie van Breda en sinds 1 januari 2012 is hij ook pastoraal werker in de parochie Onze Lieve Vrouw ten Hemelopneming in Prinsenbeek. Reeds vanaf 1981 heeft hij zich met veel voldoening en plezier ingezet voor het pastorale werk. Hij is dankbaar voor het vertrouwen en de warme steun die hij in de parochiegemeenschappen daarvoor heeft gekregen.

De parochiebesturen en het pastoraal team hebben begrip voor het verzoek van Adrie. We vinden het jammer dat hij afscheid gaat nemen. De parochies zullen zijn kunde, inzet en betrokkenheid missen. We wensen hem van harte toe dat hij nog veel goede jaren mag hebben met zijn gezin.

Met het bisdom zijn we in gesprek over de vacature die met het vertrek van Adrie ontstaat en de wijze waarop die ingevuld zou kunnen worden.  Op zondag 27 januari nemen we afscheid van Adrie Lint. Hierover wordt u te zijner tijd geïnformeerd. 

We wensen Adrie en zijn vrouw Annemiek Waij graag alle goeds toe.
do 28 februariCarnaval 2019: je hebt het of je hebt het niet 

G'eddut of g'eddut nie! Donderdag 28 februari start carnaval 2019 met het Vrouwkesbal en tot 5 maart blijft het feest. Alle bijzonderheden tzt op de website van de CC en in de Lapteen natuurlijk die rond 20 februari zal verschijnen.
 

za 11 mei - zo 12 meiEerste communie in de Martinuskerk 

Zaterdag en zondag is het eerste communie in de Princenhaagse geloofsgemeenschap. Beide dagen om 10 uur in de Martinuskerk, bij grote belangstelling is er een uitwijk op zondag 12 uur. Op zondag 12 mei is de eerste H. Communie in de Moeder Godskerk op Effen.
 

zo 16 juniOpa en Oma familieviering in de kerk van Prinsenbeek 

Op 4 november 2018 was er een opa en oma-familieviering gepland in de kerk OLV ten Hemelopneming. In overleg met de werkgroep is deze viering naar een andere datum verplaatst, namelijk 16 juni 2019. Dat duurt nog even, maar we vonden het thema van deze viering erg geschikt voor de slotviering, waarvoor ook de communicanten en vormelingen worden uitgenodigd. Op die manier kunnen we drie generaties bij de viering betrekken: grootouders, ouders en kinderen.
De planning is na de meivakantie met de voorbereiding te beginnen.