Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
> Evenementen
> Bierreclame-café
> Koopzondagen
> Naar de markt
> Terraszitten op zondag
> Uitagenda Breda e.o.
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Woonboulevard Princenhage
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Holly Jolly Snoepwinkel
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Hieronder treft u een overzicht van geplande evenementen:
   
Evenementen in Etten-Leur 

Etten-Leur is een plek waar het goed toeven is. Makkelijk bereikbaar vanuit Princenhage per auto en bus (vanaf de haltes aan de Ettensebaan), een prachtig en groot winkelcentrum, onlangs nóg groter geworden doordat de Bisschopsmolenstraat werd her-ingericht met ook een prachtig overdekt stuk waarin bijvoorbeeld een supermarkt van Dirk van den Broek te vinden is van 2000 m2, naar onze begrippen erg groot en daar tegenover een groentenwinkel, zó mooi, vers en groot- die moet je gezien hebben. Ook vind je er de nummer 1 markt van Brabant  op de woensdagen én vol met activiteiten. De website Stappen en Shoppen produceert een volledige lijst: up-to-date.
 
1.7.2017
  

zo 18 maartBSUR SWINGT IN HEUSDENHOUT  

Popkoor BSUR geeft op zondagmiddag 18 maart een concert in ’t Houwke.
In de weken hieraan voorafgaand heeft BSUR een bijzondere zangworkshop georganiseerd. De workshop duurde 6 weken. Geïnteresseerden konden zich hiervoor gratis opgeven en samen met de koorleden deelnemen. Het was een groot succes. Vanaf eind januari zijn diverse thema’s aan de orde geweest, zoals zangtechniek en presentatie. Als afsluiting van de workshop treden de deelnemers nu samen met het koor en live band op in ’t Houwke. 

De entree is gratis!

Popkoor BSUR werd 27 jaar geleden opgericht. Het repertoire bestaat voornamelijk uit bekende popmuziek. Het varieert van Stairway to heaven (Led Zeppelin) tot Riddles (Kensington). BSUR repeteert elke dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in Cultureel Centrum “De Koe”.
Bij optredens en één keer per maand wordt het koor begeleid door een live band.

Datum: Zondag 18 maart.
Tijd: 15.00 uur.
Locatie: ’t Houwke, Grote Houw 227, 4817 RE Breda.
Meer info: www.bsurbreda.nl 
 

vr 23 maartKaartverkoop voor het Oranjefeest van 538 

Vandaag vanaf 8:45 uur precies worden voor 26 euro per stuk de kaarten verkocht voor dit feestje waar o.m. Armin van Buren te horen zal zijn. 26 Euro per stuk en pas op: vorig jaar waren alle kaarten in een dag op.
 

za 24 maartRepaircafé Dobbelsteen  

Op zaterdag 24 maart van 12.00 tot 16.00 uur Repaircafé in de Dobbelsteen.
Open inloop waar deskundigen aanwezig zijn voor allerlei reparaties aan o.a. kleine huishoudelijke apparaten, kleding, fietsen, speelgoed, sieraden en horloges. De reparaties zijn gratis, behoudens onderdelen of materialen. Donaties om de kosten te dekken zijn altijd welkom. 

Locatie: Doelen 36. Coördinator: Henk Oomen, tel. 0615 242474 of e-mail henk.oomen1948 @ hotmail.com. Ben je zelf deskundig en wil je graag iets repareren, neem contact op met Henk Oomen. Ook voor naaimachinereparaties moet met hem contact worden opgenomen: de naaimachinereparateur komt namelijk alleen op afspraak.

di 27 maart Lezing over Het Rijksmuseum: het gebouw als kunstwerk  

Op dinsdag 27 maart een lezing over Het Rijksmuseum: het gebouw als kunstwerk in wijkcentrum Princenhof.
Weet u dat aan de buitenkant van het Rijksmuseum ook veel te zien valt? De uitbundig versierde gevels, decoraties en torens verwijzen naar de vaderlandse geschiedenis, We zien ornamenten, gebrandschilderde ramen, gebeeldhouwde reliëfs, gekleurde tegeltableaus en spreuken. Alleen al voor de buitenzijde van het Rijksmuseum heeft u ruim een dag nodig. Aan het einde van de presentatie kijken we even van buiten naar binnen en zien we de veranderingen die het gebouw heeft ondergaan. Ton Bakermans vertelt over dit bijzonder gebouw van architect Cuypers. Kom kijken en luisteren. U bent van harte welkom. De toegang is gratis. 

Aanvang om 14.00 uur en de middag duurt tot 16.00 uur.
Wijkcentrum Princenhof, Princentuin 1.
  

wo 28 maartBeweeglunch bij wijkcentrum Princenhof  

Op woensdag 28 maart bewegen we onder professionele begeleiding van Rajitha op muziek van 11.00 tot 12.00 uur. In de winterperiode is het binnen en verzamelen we in wijkcentrum Princenhof. Aansluitend is er een lunch. De kosten bedragen € 5,00 inclusief lunch. Gaarne aanmelden en betalen op de dinsdag voorafgaand. U bent van harte welkom. 

Wijkcentrum Princenhof, Princentuin 1, tel. (076) 530 97 91. 
 

vr 30 maartSamen Eten van een Paasmemu in wijkcentrum Princenhof  

Op vrijdag 30 maart bent u welkom om samen te genieten van een Paasmenu in wijkcentrum Princenhof. Op het menu staat: spinaziesoep met ei, zalm of kiphaasje met peperroomsaus, groene asperges, gebakken krieltjes met kruiden en als nagerecht flensjes met ijs. 

Aanvang 17.30 uur (Zaal open vanaf 17.00 uur). Kosten € 15,00 (BredaPas € 12,50 ). 
Aanmelden: vanaf woensdag 14 maart vanaf 13.30 uur. 

Wijkcentrum Princenhof, Princentuin 1, tel. (076) 530 97 91. 
 

za 31 maartDrie Linden Bierfestival 2018  

Stichting De Drie Linden organiseert op zaterdag 31 maart 2018 in de Belle Fleur-zaal van De Drie Linden in Prinsenbeek weer een bierfestival. Het programma van de vierde editie van het Drie Linden Bierfestival omvat wederom een breed scala aan biertypes.

Door Stichting De Drie Linden

Het bierfestival begint om 15.00 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur. Ook dit jaar krijgen de plaatselijke amateurbrouwers de mogelijkheid om zich te presenteren en om over hun mooie hobby te vertellen. Ben jij amateurbrouwer in de regio Prinsenbeek? Meld je dan snel aan via mark398 @ hotmail.com De komende weken volgt meer specifieke informatie, onder meer via onze Facebookpagina of website (http://www.stichtingdedrielinden.nl). Maar zet 31 maart 2018 dus alvast in de agenda, zodat jij er bij bent!

Oproep aan vrijwilligers
De organisatie doet bij deze ook een beroep op vrijwilligers die gedurende het bierfestival in de gelegenheid zijn om in een blok van een paar uur te komen helpen. U kunt zich melden bij Rob Hennekam (Rhennekam @ gmail.com) of Mark van Hulst (mark398 @ hotmail.com).
Wij heten u als bierliefhebber graag welkom op 31 maart in de Belle Fleur-zaal van De Drie Linden, om bourgondisch te genieten. En zoals u weet valt over smaak niet te twisten, maar wel veel te vertellen…

zo 8 aprilEerste H. Communie voor Prinsenbeek 
vr 13 aprilConcert in de Lutherse kerk 

Drie concerten in de Lutherse kerk

Eerder werd het al genoemd: de Stichting Vrienden was samen met de Stichting Noorderkerkconcerten in Amsterdam aan het kijken naar de mogelijkheden om een aantal concerten ook in Breda uit te voeren. Dat is gelukt! Nadere informatie wordt per concert natuurlijk nog verstrekt, maar deze datum kunt u alvast in de agenda zetten:

Vrijdag 13 april 2018, aanvang 20.00 uur

Candida Thompson met jonge strijkers in Brahms’ strijkkwintet
Candida Thompson heeft in de afgelopen weken jonge strijkers onder haar hoede genomen met wie ze nu dit meesterwerk uit zal voeren. 
 

zo 15 aprilEerste H. Communie in de Martinuskerk 
vr 27 aprilKoningsdag met 538 en Armin van Buren 

Radio 538 organiseert een Oranjefeestje met discjockey Armin van Buren. De verkoop start op 23 maart om 8:45 uur voor 26 euro per plaats en goed om te weten is dat het feest vorig jaar in een paar uur was uitverkocht. Wees er dus snel bij.
 

za 20 oktoberJaarfeest van Aogse Bluf 

Aogse Bluf houdt vandaag het jaarfeest met véél muziek bij de 7 Heuveltjes, Galderseweg 27. Hou de datum maar alvast vrij. Tussen 20 en 2 uur en meer bijzonderheden op de Facebookpagina van Aogse Bluf.
 

do 28 februariCarnaval 2019: je hebt het of je hebt het niet 

G'eddut of g'eddut nie! Donderdag 28 februari start carnaval 2019 met het Vrouwkesbal en tot 5 maart blijft het feest. Alle bijzonderheden tzt op de website van de CC en in de Lapteen natuurlijk die rond 20 februari zal verschijnen.