Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Ook kruising Ettensebaan-Tuinzigtlaan op de schop
Voorlopig ontwerp kruispunt Ettensebaan-Tuinzigtlaan

De Gemeente Breda is van plan een aantal veranderingen uit te voeren op en rondom het kruispunt Ettensebaan–Tuinzigtlaan. Deze aanpassingen zijn vastgelegd in het voorlopig ontwerp. De gemeente nodigt u van harte uit voor de inloopbijeenkomst over dit onderwerp op woensdag 27 februari 2008. U ontvangt dan informatie over het voorlopig ontwerp en u kunt hierover vragen stellen en uw zienswijze geven.


Een greep uit het ontwerp

Het voorlopig ontwerp kruispunt Ettensebaan-Tuinzigtlaan omvat een aantal veranderingen op en rondom de kruising. De belangrijkste hiervan staan hieronder kort aangegeven.



Kruispunt Ettensebaan-Tuinzigtlaan

er komen nieuwe verkeerslichten op het kruispunt die ervoor zorgen dat het verkeer beter doorstroomt; het asfalt op de kruising wordt volledig vernieuwd; de twee rechtdoorgaande rijstroken van de Ettensebaan (richting centrum) worden gewijzigd in één rijstrook rechtdoor en één rijstrook rechtsaf. Deze aanpassing is nodig om het aantal ongevallen terug te dringen. Op dit moment blijken er, in de huidige situatie, regelmatig ongelukken te gebeuren; de vrijkomende rechter rijstrook wordt gereserveerd voor de bus.

Ettensebaan

direct na de kruising Ettensebaan-Tuinzigtlaan wordt de oude bushalte vervangen door een nieuwe halte op de nieuw aan te leggen busstrook; de tegelbestrating van de fietspaden op de Ettensebaan, ter hoogte van het kruispunt, wordt vervangen door rood asfalt.

Tuinzigtlaan

de Tuinzigtlaan wordt in de rijrichting naar de kruising, tussen Zandoogjes en de Ettensebaan, verbreed. De middenberm wordt hierdoor smaller; vanaf Zandoogjes komt er een parallelweg tot aan de inrit van uitvaartcentrum Dela; aan de parallelweg worden 11 parkeervakken ter hoogte van het politiebureau aangelegd;vlak voor de aansluiting met de Tuinzigtlaan wordt in Zandoogjes een verkeersplateau aangelegd.

Bushaltes

Sinds kort rijden er nieuwe bussen over de Ettensebaan. Deze Volans-bussen zijn onderdeel van het hoogwaardig openbaar vervoer tussen Etten-Leur, Breda en Oosterhout. De bushaltes rondom het kruispunt Ettensebaan-Tuinzigtlaan worden verbeterd: er komen bushokjes, de trottoirs van de haltes worden groter en de perrons worden verhoogd, zodat reizigers comfortabel in en uit de bus kunnen stappen. Ook de verlichting rondom de haltes wordt verbeterd. Als laatste plaatst men fietsleunrekken op de haltes.

Reageren op het voorlopig ontwerp

Op woensdag 27 februari organiseert de Gemeente Breda een inloopbijeenkomst over het voorlopig ontwerp kruispunt Ettensebaan-Tuinzigtlaan. Deze vindt plaats tussen 17.00 en 20.00 uur in het Stadskantoor aan de Claudius Prinsenlaan 10 in Breda. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. 

Tijdens de bijeenkomst kunt u mondeling reageren op het voorlopig ontwerp, U kunt echter ook schriftelijk reageren. Stuur uw reactie voor 1 maart 2008 per Gemeente Breda, directie Ruimtelijke Ontwikkeling, postbus 3920, 4800 DX Breda of per e-mail mh.hulleman@breda.nl . De gemeente neemt alle reacties mee bij het maken van het definitief ontwerp. Het College van burgemeester en wethouders stelt het definitief ontwerp naar verwachting vast in juni 2008. Over de verdere planning van de werkzaamheden wordt u op een later tijdstip nader geïnformeerd.

Informatie

Voor vragen over dit Breda bericht kunt u contact opnemen met de heer M. Hulleman, telefoonnummer (076) 529 46 69, mh.hulleman@breda.nl of met de heer C. Prins, telefoonnummer (076) 529 38 92. Hieronder kunt u het voorlopig ontwerp inzien/downloaden.

Meldpunt

Met vragen en meldingen over andere zaken die de gemeente regelt, kunt u op werkdagen van 08.00 tot 16.30 uur terecht bij het Meldpunt, telefoon (076) 529 48 00.
U kunt uw verzoek ook doorgeven door gebruik te maken van het meldingsformulier.

Overige nieuwsberichten