Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Weekend lang topvolleybal in Breda, topspelers openen toernooi

Tijdens het weekeinde dat voor de gelegenheid al begint op 23 mei zullen oud-spelers van het beroemde TDK-Brevok tegen sterspelers van De Burgst  een belangrijk internationaal toernooi openen.

De stad Breda was vroeger een echte volleybalstad met TDK-Brevok en dit zou Breda eigenlijk opnieuw moeten worden. TDK-Brevok speelde tot een kleine 10 jaar geleden nog Eredivisie en ook regelmatig Europees volleybal. Er wordt daarom een demonstratie- cq reüniewedstrijd van oud Brevok 1 spelers gespeeld tegen het eerste herenteam van De Burgst. 

Princenhagenaar Rolph Kavelaars heeft ook een 6tal jaar in het eerste van TDK-Brevok gespeeld ten tijde van de eredivisie en Europese avonturen. In die tijd kwamen er ook een groot aantal Princenhaagse mensen kijken naar deze wedstrijden en die hebben allemaal enthousiaste herinneringen aan deze wedstrijden. Dat gevoel kan herleven, lees het volgende persbericht!


Voor de vijfde keer organiseert volleybalvereniging De Burgst dit jaar Grimmbros.International.Volleyball.Breda. Op dit internationale toernooi zijn o.a. het nationale team van Luxemburg en Oranje onder 19 actief.

Hoewel de eerste poulewedstrijd pas op zaterdag wordt gespeeld, begint het toernooi al op vrijdagavond. Allereerst zullen de jeugdleden van De Burgst een clinic krijgen van Oranje onder 19 en de internationals Carlijn Jans en Floortje Meijners. 'Wij zijn erg blij met het feit dat Carlijn en Floortje hun tijd en aandacht willen besteden aan ons toernooi en onze jeugd in het bijzonder. Zij hebben een berg aan ervaring en vaardigheden waar onze leden veel van kunnen leren. Daarnaast is het mooi dat op een internationaal toernooi ook Nederlandse internationals aanwezig zijn', aldus voorzitter Arno van Gerven.

Aansluitend op de clinic zullen de hoogtijdagen van het Bredase volleybal herleven. Dan speelt een Allstarteam van oud-eredivisiespelers van Brevok tegen een team van (oud-) Burgstleden. Arno van Solkema, John van Vianen, John Stubbe, Edward van Erp, Rolph Kavelaars, Jaap Vos, Pim van Bel, Rob van Prooijen, Michel Everaert, Paul Vreeke, Frans Derks en vele anderen zijn die avond na vele jaren weer eens actief in een Bredase sporthal.

Op deze avond zal tevens stil gestaan worden bij het overlijden van oud-Brevokspeler Errol Rooi eerder dit jaar. De prijs voor 'Speler van het toernooi' zal vanaf dit jaar naar hem worden vernoemd.

Op zaterdag 24 mei start het toernooi met de poulewedstrijden. Toernooidirecteur Arno Hermans spreekt trots over zijn deelnemersveld: 'Met sterke teams uit Duitsland, Engeland, België en Nederland belooft het een spannend toernooi te worden. Een team als Oranje onder 19 is een absolute publiekstrekker. Al vanaf het eerste jaar zijn wij bezig om hen naar Breda te krijgen. Ik ben er dan ook trots op dat zij dit jaar hier spelen.' Ook vaste gast Luxemburg is weer van de partij. De winnaar van vorig jaar, zal met dit deelnemersveld echter alle zeilen moeten bijzetten om de titel te prolongeren.

De finales zijn op zondag 25 mei. Alle activiteiten van Grimmbros.International.Volleyball.Breda vinden plaats in het Optisport Racketcentrum aan de Terheijdenseweg (naast de schaatsbaan). Toegang is gratis. Voor meer info, kijk op www.deburgst.nl/int.toernooi.

Programma:
Vrijdag 23 mei 18.30 Volleybalclinic door Nederlands Team -19 m.m.v. Carlijn Jans en Floortje Meijners
Vrijdag 23 mei 20.00 All Stars Brevok – All Stars De Burgst
Zaterdag 24 mei 10.30 – 20.00 poulewedstrijden
Zondag 25 mei 11.00 resterende poulewedstrijden
Zondag 25 mei 13.00 Finale Dames
Zondag 25 mei 15.00 Finale Heren


Overige nieuwsberichten