Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Carmina Burana, versie voor twee piano's en slagwerk door Cantabile


Het gemengd koor Cantabile onder leiding van Ad van Unen zingt op 13, 14 en 15 juni a.s.

Gemengd koor Cantabile (1956) onder leiding van Ad van Unen kent een rijk en gevarieerd muziekleven. Het koor telt momenteel ruim 75 leden. Het repertoire omvat geestelijke en wereldlijke muziek uit diverse stijlperiodes. Een uitdaging wordt daarbij niet geschuwd. In de keuze van het repertoire speelt vernieuwing een belangrijke rol. Elk jaar geeft het koor een concert waarbij professionele musici en solisten, maar ook jong talent, het koor begeleiden.

"Alles wat ik tot nu heb geschreven en u helaas gedrukt heeft, kan de prullenbak in. Met Carmina Burana beginnen mijn verzamelde werken" zei componist C. Orff tegen zijn uitgever, na de wereldpremière op 8 juni 1937.

Computerfanaten herkennen direct sommige melodieën; in de spelwereld van de afgelopen jaren (Tombraider!) is gebruik gemaakt van deze soms dramatisch klinkende muziek.

De ondertitel van de Carmina Burana luidt: Cantiones profanae cantoribus et choris cantandae comitantibus instrumentis atque imaginibus magicis (Profane liederen gezongen door solisten en koor, begeleid door instrumenten en magische beelden). Cantabile geeft op eigen wijze invulling aan deze ondertitel door beweging van het koor zelf. Deze enscenering wordt door beeldend kunstenaar Sef Peeters compleet gemaakt met een spel van licht. Cantabile durft van deze Carmina Burana een bijzondere belevenis te maken. Bezoekers zullen niet alleen muzikaal, maar ook visueel worden geprikkeld, waardoor een geheel nieuwe, unieke creatie ontstaat.


De Carmina Burana verhaalt over het rad van fortuin. We beginnen onderaan het wiel: het noodlot wordt beklaagd. Dan komt de lente, de natuur komt tot bloei en de liefde bloeit ook op, dit mondt uit in de lyrische uitroep: ik zou alles geven om bij de koningin van Engeland in de armen te liggen; hiermee zijn we bovenaan het wiel aangeland, in zekere zin is het koningschap bereikt. Vervolgens dalen we langzaam weer af, de afdaling is een overgave aan de liefde, die uitmondt in de totale overgave: Dulcissime, totam tibi subdo me, oftewel: allerzoetste, ik onderwerp me geheel en al aan jou. Daarmee is de cirkel rond.

Het voorprogramma wordt gezongen door het kleinkoor van Cantabile. De compositie heeft dezelfde vorm als de Carmina Burana: een lied over de Stervende zwaan, een drinklied en een lied over de zinnelijke liefde.

Solisten
Wendy Roobol, sopraan
Jeroen de Vaal, tenor
Pieter Hendriks, bas

Ragazza: Meisjeskwartet gevormd uit leerlingen van het Stanislascollege, Delft

Pianisten: Piet Loose en Ben Martin Weijnand

Slagwerkers o.l.v. Martin Krijnen

Uitvoeringen op:

Vrijdag 13 juni, 20.15 u
Zaterdag 14 juni, 20.15 u
Zondag 15 juni, 15.00 u 

Lokatie: Podium BLOOS, Speelhuislaan 155

Kaarten zijn verkrijgbaar via de website www.cantabile-breda.nl. Na bestelling worden deze thuisgestuurd. U kunt kiezen voor 1e klas (theaterstoelen): € 15,- of  2e klas (tribune, geen rugleuning): € 10,-

Kaarten zijn ook verkrijgbaar bij muziekhandel Spronk en Uitpunt Breda.


Overige nieuwsberichten