Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Koorenmarkt voor 2e keer op Haagsemarkt in Princenhage (14-6)
De Koorenmarkt is een jaarlijks terugkerend, pretentieloos,kleinschalig, meestal zonovergoten en uiterst gezellig koorfestival dat een thema-loos podium biedt aan een aantal koren uit de stad en onze regio. Uiteraard is het repertoire dat gebracht wordt geschikt om in de open lucht en voor een gevarieerd publiek ten gehore te brengen. De programmering is altijd zodanig dat in de finale het publiek, al dan niet, onder het genot van een vloeibare consumptie, de schroom en schaamte voorbij, ruimschoots in de gelegenheid is om de gouwe ouwen, evergreens , smartlappen en meezingers luidkeels mee te zingen. Geen carnaval maar net zo leuk! De Korenmarkt 2009 vindt dit jaar plaats op zondag 14 juni 2009 tussen 13:00u en 18:00u op de Haagsemarkt in Princenhage. Er zijn verschillende koren uitgenodigd met een grote diversiteit qua repertoire en klankkleur zodat er een gevarieerd programma kon worden samengesteld. Naast de koren zullen ook Dexter Filius (zang) en Gugu Ghazarian (gitaar) optreden met een wonderlijke mengeling van muzikale stijlen en genres. Aan het eind is er een gezamelijk gezongen 'Grande finale'.


Niet zo groots van opzet als De tranen van van Cooth of Het Hvenement, wel met de langste traditie inmiddels. En hoewel de locatie voor de tweede keer een andere is dan in voorgaande jaren blijft de formule gelijk. Het aantal deelnemende koren is echter groter dan vorige jaren. Er gelden geen specifieke criteria om te kunnen deelnemen aan dit festijn. De meeste koren komen uit Breda. 

De deelnemende gezelschappen hebben allen de amateurstatus, niettemin is het zo dat er voldoende kwaliteit aanwezig is om het zowel het publiek als de deelnemers naar de zin te maken. Het herkenningsniveau en meezinggehalte van de uit te voeren werken zal groot zijn. Een bijzonder kenmerk van de Koorenmarkt is dat naarmate de middag vordert, de gezelligheid exponentieel toeneemt. Hoe is het mogelijk hè?

Voor het echt verfijnde vocale werk is dit evenement nu niet geschikt. Dit wil niet zeggen dat er alleen top 40 muziek te horen is. Men zal ook van delen uit musicals en spirituals kunnen genieten.

Princenhage heeft er zin in!

Overige nieuwsberichten