Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


De kruisingen Tuinzigtlaan en Haagweg met Ettensebaan op de schop
Inmiddels zijn de werkzaamheden aan de Tuinzigtlaan en straks bij de Haagweg al weer een tijdje aan de gang. Een deel zal tijdens de vakantieperiode plaatsvinden om de last voor de omwonenden te beperken, maar al met al zullen we tot eind oktober wel in de rommel zitten. De twee kruispunten behoren tot de ‘black spots’ van Breda, waar veel ongevallen plaatsvinden. Vandaar dat aanpassing van deze kruispunten nodig is. De verkeerslichten op deze twee kruisingen worden gemoderniseerd, waardoor het autoverkeer minder hoeft te stoppen. Dat levert een bijdrage aan verbetering van de luchtkwaliteit. Ook wordt de doorstroming van fietsen en bussen op deze kruisingen verbeterd.

Op de Ettensebaan richting binnenstad komt er tot aan de Haagweg een busstrook op de plaats van de huidige rechterrijstrook. Op het kruispunt met de Haagweg komen moderne verkeerslichten, die ervoor zorgen dat het verkeer beter doorstroomt. Het kruispunt Ettensebaan-Tuinzigtlaan wordt gereconstrueerd. Ook hier komen nieuwe verkeerslichten en daarnaast nieuw asfalt. De twee rechtdoorgaande rijstroken van de Ettensebaan (richting centrum) veranderen in één rijstrook rechtdoor en één rijstrook rechtsaf. Deze aanpassing is nodig om het aantal ongevallen terug te dringen. Door onduidelijke wisselingen van rijstrook zijn hier nogal wat ongelukken gebeurd. De vrijkomende rechterrijstrook is gereserveerd voor de bus. Rood asfalt gaat de tegels van de fietspaden vervangen.

Naar aanleiding van de inspraakronde komt er asfalt in plaats van straatklinkers op het gedeelte van de Tuinzigtlaan waar 50 km/u gereden mag worden. De verkeerssituatie met de brede middenberm van de Tuinzigtlaan gaat veranderen. Deze middenberm wordt smaller en aan de westzijde komt een parallelweg. Er komen hier ook veel nieuwe bomen te staan.

Sinds kort rijden er nieuwe bussen over de Ettensebaan. Deze Volans-bussen zijn onderdeel van het hoogwaardig openbaar vervoer tussen Etten-Leur, Breda en Oosterhout. De bushaltes bij het kruispunt Ettensebaan-Tuinzigtlaan worden verbeterd. Er komen bushokjes, de trottoirs van de haltes worden groter en de perrons verhoogd, zodat reizigers (ook met rolstoel en kinderwagen) comfortabel in en uit de bus kunnen stappen. Ook komt er betere verlichting rondom de haltes en een mogelijkheid om fietsen te stallen. Zie hoe mooi het wordt op de kruising Ettensebaan-Heilaarstraat.


Overige nieuwsberichten