Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Bouw poolhouse achter panden Haagsemarkt 18/19 en 22
Mevrouw D.Y. Roobol-Begeer heeft bij de Gemeente Breda een verzoek ingediend voor de bouw van een poolhouse in de achtertuinen van Haagsemarkt 18/19 en 22 in Breda. Een poolhouse is een overdekt zwembad. De oppervlakte van het nieuwe bijgebouw is circa 150 m² en de hoogte ruim vijf meter. Het zwembad wordt voor privégebruik aangewend. 

Bestemmingsplan
Het verzoek voldoet niet aan de voorschriften van het bestemmingsplan Princenhage. Hierin is het perceel bestemd als Gemengde doeleinden 1. Het plan voldoet op de volgende punten niet aan de voorschriften:

het bebouwingspercentage wordt 60% in plaats van de toegestane 50%; de totale oppervlakte van bijgebouwen wordt 240 m² in plaats van de toegestane 50 m²;de goothoogte van het bijgebouw wordt 3,5 meter in plaats van de toegestane 3 meter;de nokhoogte wordt ruim 5 meter in plaats van de toegestane 4,5 meter. Om het plan te kunnen realiseren, heeft mevrouw Roobol-Begeer de Gemeente verzocht een procedure artikel 19, lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening te voeren. Hierdoor kan permanente vrijstelling van het bestemmingsplan worden verleend.

Ter inzage
Het verzoek om vrijstelling van het bestemmingsplan ligt ter inzage vanaf vrijdag 1 mei tot en met donderdag 11 juni 2009 bij de Infobalie in het Stadskantoor, Claudius Prinsenlaan 10 (open op werkdagen van 08.00 tot 14.00 uur en op donderdag van 08.00 tot 20.00 uur). Tijdens deze periode kunt u zowel schriftelijk als mondeling reageren op het verzoek. Uw schriftelijke reactie stuurt u naar het College van burgemeester en wethouders van Breda, postbus 90156, 4800 RH Breda. Voor een mondelinge reactie belt u met mevrouw N. Ruis van de Gemeente Breda, telefoonnummer (076) 529 38 96.

Informatie
Voor meer informatie over de inhoud van dit Breda bericht, kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met mevrouw L. Dolmans van de Gemeente Breda, telefoonnummer (076) 529 39 69, e-mail ljm.dolmans@breda.nl .

Overige nieuwsberichten