Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Open tuinen bekijken met Stichting Pappa (20-21 juni)

20 en 21 juni wordt door Stichting PAPPA voor de derde maal 'Open tuinen' georganiseerd in Breda en omgeving. Twintig particuliere tuinen worden opengesteld voor iedereen die interesse heeft in tuinen. Kijk voor meer informatie op www.tuinpappa.nl.

Namibië is een van de zwaarste HIV/Aids-geïnfecteerde landen ter wereld. Met als gevolg dat op een bevolking van 1,7 miljoen al meer dan 93.000 kinderen wees zijn. En helaas is dit pas het begin. Geschat wordt dat in 2010 Namibië meer dan 160.000 aidswezen zal tellen.

Stichting PAPPA wil deze weeskinderen een kans geven op een betere toekomst. Daarom steunt Stichting PAPPA een (dag)opvangcentrum in Katutura, de grootste township in Namibië. In dit Shalom Centre worden de kinderen liefdevol opgevangen. Ze krijgen een voedzame maaltijd en gaan naar school. Ook aidsvoorlichting, sociale omgangsvormen en sport maken deel uit van het programma. In het centrum kunnen de kinderen weer even onbezorgd 'kind' zijn.

Momenteel worden in PAPPA’s opvangcentrum in Namibië 110 kinderen opgevangen voor scholing. In mei 2007 zijn we begonnen met een eigen schooltje op het centrum, omdat het steeds moeilijker wordt om ‘onze’ kinderen op een openbare school te plaatsen, zij hebben vaak een grote opvoedingsachterstand en spreken weinig Engels. Door geldgebrek en een tekort aan leraren kunnen de openbare scholen jaarlijks maar een beperkt aantal kinderen toelaten. Bovendien is de kwaliteit van het onderwijs laag omdat de klassen groot zijn (wel meer dan 55 kinderen per leraar!). 

Ons schooltje valt onder supervisie van de All Nations Christian School, een goede privé school in Windhoek. Het lesprogramma is gebaseerd op het internationale ACE systeem waarbij de individuele ontwikkeling van het kind voorop staat. Er is gestart met twee klasjes; een grade 1 voor de kinderen van 6-7 jaar oud en een voorbereidende klas grade 0 voor de kindjes van 4-5 jaar oud. De overige (en oudere) kinderen (32) zitten op 12 verschillende openbare scholen. Het is fantastisch om te zien hoe enthousiast de kinderen aan de lessen meedoen. Ze zijn enorm leergierig en blij met alle aandacht die ze krijgen.

Door de belastingdienst zijn wij op de hoogte gesteld dat we per 1 januari 2008 opnieuw aangemerkt worden als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dus uw giften worden als aftrekpost geaccepteerd. U weet ook dat als u ons (voor 5 jaar) € 300 per jaar wilt geven, deze gift, zonder inkomensdrempel, helemaal aftrekbaar is. Wij geven u hiervoor een notariële akte.



Overige nieuwsberichten