Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Museumwijn is er vanaf 16 juni ook in wit


MUSEUMWIJN nu in rood en wit

Slijterij La Barrique op de Haagsemarkt brengt in samenwerking met het Princenhaags Museum MUSEUMWIJN op de markt. In 2008 werd gestart met de rode wijn. Deze volle, elegante rode wijn is een Vin de Pays d’Oc. Dus een product uit het hart van de Languedoc-Roussillon, een gebied in Frankrijk tegen de Middellandse Zee met steden als Nîmes, Montpellier, Carcassonne en Perpignan als voornaamste centra. De wijn wordt gemaakt van twee soorten druiven, de Grenache en de Carignan. De wijn is kruidig, soepel en charmant en komt het best tot zijn recht als hij jong wordt gedronken.

Vanaf 16 juni 2010 is nu ook een witte museumwijn aan het assortiment toegevoegd. Deze witte museumwijn is afkomstig uit Gascogne (zuid-west Frankrijk) en is gemaakt van twee druivensoorten: de Chardonnay en de Ugni Blanc uit het jaar 2009. De Chardonnay is een rustige, zachte, vriendelijke druif. Door de Ugni Blanc krijgt de witte wijn de nodige frisheid mee, zodat de smaak lekker crispy wordt en geen moment verveelt.

Alain Aviotte, journalist en groot kenner van de wijnen van Gascogne die woont en werkt aan het bassin van Arcachon zegt over deze wijn: "C'est un vin qui ôte la soif. Dont nous aurions mauvaise grâce à ne pas faire sauter le bouchon en toute occasion. Il appelle le verre ballon, les nourritures salées que l’on grignote avant de passer à table ou en début de repas. Il fait saliver, prépare la bouche jovialement, incite à trinquer, à saluer une présence improviste. C’est un vin qui se boit comme une accolade fraternelle"

En voor als je deze lyriek niet goed begrijpt: "Het is een wijn die een einde maakt aan je dorst. En we zouden er verkeerd aan doen om niet bij elke gelegenheid de kurk te trekken. Hij doet direct denken aan een mooi glas, aan heerlijke
zoute knabbeltjes voordat we aan tafel gaan of aan het begin van de maaltijd. Hij brengt water in de mond, maakt op een joviale manier de mond klaar, nodigt uit tot een toast of om zomaar een onverwachte gast te begroeten. Het is een wijn waarmee je elkaar broederlijk omarmt"

Kortom: verwen jezelf en je gasten en koop deze wijn.

Wat is nu de link met het Princenhaags Museum?
Het Princenhaags Museum bezit de rechten van de werken van de schilder Jan Theuns (1877-1961). Het museum beschikt bovendien over een aantal schilderijen van deze Princenhaagse kunstenaar. De combinatie met een volle wijn en de promotie van Princenhage kwam snel. De wijnen dragen alle afbeeldingen van schilderijen van Theuns.

Een mooi cadeautje voor jezelf, familie en als relatiegeschenk. Een promotie voor Princenhage en het museum. Met de aankoop van deze wijn doet u niet alleen uzelf een plezier, maar steunt u ook het werk van het Princenhaags Museum. De wijn is te koop bij slijterij La Barrique op de Haagsemarkt.


Overige nieuwsberichten