Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Princenhaagse basisscholen gaan tot de top behoren


In en om Princenhage vallen 4 van de 5 scholen onder supervisie van Inos, de Stichting Katholiek Onderwijs Breda. Zij behartigen de belangen van de ongeveer 11.000 leerlingen. Op de website van deze organisatie vindt u informatie plus links naar de afzonderlijke websites van de scholen. Inlichtingen over het Openbaar onderwijs (2100 leerlingen) in het algemeen staat op deze website

Alle basisscholen in Breda hebben samen de ambitie om binnen 10 jaar tot topscholen uit te groeien. De schoolbesturen voor basisonderwijs in Breda hebben dit vastgelegd in het Manifest Basisonderwijs – Breda: in 10 jaar naar de top! Dit manifest is op maandag 26 juli 2010 door de besturen aangeboden aan de wethouder van onderwijs mevrouw Saskia Boelema.

Het manifest is een vertaling voor de Bredase situatie van het in mei 2010 uitgebrachte
landelijke manifest van de PO-Raad (alle besturen voor Primair Onderwijs in Nederland). De ambitie is om het Nederlandse Primair Onderwijs in 2020 tot de top 5 van de internationale ranglijst van kennis-economieën te laten behoren.

Het Bredase manifest kent vijf punten: De kwaliteit van het onderwijs is hoog. Het personeel van de scholen is professioneel.Talentontwikkeling staat centraal. De schoolgebouwen zijn duurzaam, gezond en eigentijds. De bekostiging is toereikend, de besteding van onderwijsgelden is efficiënt.

Rol van de gemeente Breda: De schoolbesturen overhandigden dit manifest aan de Bredase wethouder van onderwijs met de vraag dit streven actief te ondersteunen door onder andere: De schoolbesturen ruimte en vertrouwen te bieden. Continuïteit in huidige beschikbare middelen te garanderen.

Rol van de schoolbesturen: De schoolbesturen stellen een concreet plan van aanpak op om dit manifest te realiseren. Het met ingang van 1 mei 2010 ingerichte nieuwe overleg van alle schoolbesturen in Breda is daarvoor een krachtig middel. Binnen dit “Bestuurlijk Overleg Breda” werken alle schoolbesturen voor Primair en Voortgezet Onderwijs met elkaar samen en overleggen regelmatig met de wethouder van onderwijs.

Na de zomervakantie wordt de integrale tekst van het lokale Bredase Manifest gepubliceerd op de
website van Inos. Het landelijk manifest vindt u dus hier om te downloaden.


Overige nieuwsberichten