Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Nieuwbouw aan de randweg Princenhage


Tijdens een zeer druk bezochte inspraakavond op dinsdag 29 november in restaurant Princeville hebben de bezoekers duidelijk laten horen dat zij niet akkoord gaan met de plannen om naast 29 woningen ook 1700 m2 kantoorruimte te realiseren. in een gebouw dat een maximale hoogte van 23,5 meter zal hebben terwijl het huidige bestemmingsplan 12 m toestaat.

Princenhaags NEE tegen hoogte van Residence Princeville
(Verslag van F. Langen) 

Tijdens een zeer druk bezochte inspraakavond op dinsdag 29 november in restaurant Princeville hebben de bezoekers duidelijk laten horen dat zij niet akkoord gaan met de plannen om naast 29 woningen ook 1700 m2 kantoorruimte te realiseren. in een gebouw dat een maximale hoogte van 23,5 meter zal hebben terwijl het huidige bestemmingsplan 12 m toestaat. In dat gebouw zal de vestiging komen van Accountenz BV dat nu nog werkt vanuit 2 vestigingen in Bavel en Oudenbosch. Dit bedrijf is voortgekomen uit BNR Accountants en Belastingadviseurs met vestigingen in Etten-Leur en Roosendaal.

De stedebouwkundige van de gemeente Breda probeerde begrip te verkrijgen voor dit plan, omdat het een dynamisch karakter gaf aan de nieuwe structuur van HSL en A16 en een extra dimensie aan het Industrieterrein De Wig. Het verbindt het karakteristieke dorpskarakter van de Liesboslaan met het dynamische van de nieuwe ontwikkelingen. De mogelijkheid om het plan van woningen en kantoor te realiseren vereist een artikel 19 procedure omdat de bestemming Horeca is en de toegestane hoogte van bebouwing 12 meter.



De aanwezigen konden zich niet vinden in het gepresenteerde plan. Een bestemmingsplan dat in goed overleg met Princenhage (Dorpsraad) is ontwikkeld gedurende vijftien jaar wordt enkele jaren na aanvaarding opgeblazen.
De gemeente kon geen andere redenen geven om van het plan af te wijken dan het past in de stedebouwkundige ontwikkeling. De gemeenteraad heeft de bevoegdheid om dit plan te beoordelen weggelegd bij het college van Burgemeester en Wethouders. De Dorpsraad zegt nu een heel ander plan te zien te krijgen dan het plan dat zij een paar maanden geleden bij de projectontwikkelaar hebben gezien. Projectontwikkelaar de Widt heeft een tegengestelde mening.
Tijdens een zo nu en dan heftige discussie werd duidelijk dat het plan door de projectontwikkelaar in samenwerking met de gemeente was ontwikkeld. De vraag rees dan ook wat de waarde was van de samenwerking tussen Princenhage en de gemeente als een bestemmingsplan zo opzij geschoven werd.



De ambtenaren gaven aan dat indien Princenhage dit plan wil veranderen of wil tegenhouden hen niets anders past dan bezwaren in te dienen. Het is dan aan het college om op grond daarvan wel of niet wijzigingen aan te brengen.
Ook de toekomstige bewoners van het project achter de molen voelden zich bekocht. Voor veel geld hebben zij daar grond gekocht en nu blijkt plots dat zij daar mogelijk tegen een gebouw van 23,5 meter aankijken. De gemeente heeft tekortgeschoten bij de informatie tijdens de grondaankoop. Er werd zelfs gesproken van misleiding. Vanuit de ambtenaren werd toegegeven dat er een en ander aan communicatie heeft geschort binnen het gemeentelijk apparaat en de contacten naar de toekomstige bewoners van dit plan.

Het werd duidelijk dat de bezoekers in de hoogte het plan residentie Princeville geen meerwaarde voor Princenhage konden ontdekken en daar konden noch de stedebouwkundige , noch de projectontwikkelaar verandering in brengen.
Tot 28 december bestaat de gelegenheid om bezwaren tegen het pan in te dienen. Gezien de reacties zal er ongetwjfeld een vervolg komen.


Overige nieuwsberichten