Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


22e Vrijmarkt en Braderie Princenhage, zondag 5 mei 2013
Vrijmarkt Princenhage is een evenement op de zondag voor Hemelvaartsdag dat elk jaar druk bezocht wordt. Haagweg Heilaarstraat Esserstraat Dreef Haagsemarkt Een begrip is het geworden voor veel mensen: de jaarlijkse Vrijmarkt en Braderie Princenhage! Sinds begin januari stroomden de inschrijvingen weer binnen. Het enthousiasme van de mensen die mee willen doen, is enorm. Alle plaatsen zijn al uitverkocht sinds begin april. 

Het is voor de organisatoren Peter Remie en Jan Hemmer van de Vrijmarkt nog steeds een uitdaging om binnen de mogelijkheden en gestelde regels een zo gezellig en groots mogelijke Vrijmarkt te organiseren. Gelukkig zijn er vele handen van vrienden, kennissen en andere vrijwilligers die hun worden toegestoken om de werkzaamheden en regels goed uit te voeren.  

Ook dit jaar kunnen we weer rekenen op honderden kraampjes/stands met spullen uit de eerste hand, tweede hands, curiosa of antiek.

De Vrijmarkt zal rond ongeveer zes uur 's ochtends beginnen: uit Princenhage, maar ook uit andere delen van Breda, Nederland en België komen standhouders hier naar toe om hun antiek en tweedehands spullen uit zolderopruiming of verhuizing aan de man of vrouw te brengen. De Haagweg, Esserstraat en –plein, Posthoornstraat, Nieuwe Heilaarstraat: alles staat weer lekker vol. De braderie op de Haagsemarkt, Dreef, Liesbosstraat start wat later. SEP heeft een muziekprogramma voorzien en de ondernemers hebben allen een stand met hun specialiteiten. Speciaal aanbevolen: broodjes warme beenham bij Nooren. 

Ook deze keer zullen er weer de meest uiteenlopend spullen te vinden zijn op de Vrijmarkt. De echte verzamelaars van bepaalde spullen komen al snuffelen bij nacht en ontij, vervolgens verschijnen de vroege vogels en pas daarna komen de prettig geïnteresseerden de straat op om te kijken of ze net dat ene voor huis of tuin kunnen vinden.

De kindermarkt is ook dit jaar weer ingedeeld op het grasveld aan de Posthoornstraat: dit is veiliger en overzichtelijker voor de ouders en de kinderen (voor meer info bel 076-5144992). 

Er zal genoeg lekkers aan eten en drinken te verkrijgen zijn bij de verschillende horecagelegenheden aan de route, maar ook bij de verschillende friet-/ fruit-/ suikerspin-/loempiawagens. 

Ook EHBO'ers lopen er natuurlijk weer rond. Ingeval van gezondheidsproblemen op de Vrijmarkt/ Braderie, kan onmiddellijk gebeld worden naar het Bierreclame Museum 076-5220975 (Haagweg 375). EHBO'ers zullen dan snel ter plaatse zijn. 

De Vrijmarkt zelf zal tot ongeveer 17:00 duren, dus tot dan zijn de genoemde straten afgesloten voor doorgaand verkeer.

Ook zal er wederom aansluitend op de Vrijmarkt de Braderie plaatsvinden. Vele ondernemers zullen ook dit jaar hun mooie handelswaar voor u uitstallen.

Verder zijn er weer twee bewaakte fietsenstallingen: op de Haagweg/ Tuinzigtlaan en Esserstraat /Dreef. Makkelijk, want een goede parkeerplaats op die dag is redelijk moeilijk te vinden! 

Het belooft weer een zeer gezellige, drukke dag te worden!
We hopen natuurlijk ook dit jaar weer op stralend weer en op veel aanloop van bezoekers. Vergeet 'm niet: Zondag 5 mei en u bent daarbij!!!

Voor eventuele vragen of informatie kunt u ons bellen: 076-5220975 of 076-5144992 of kijk op de site van de organisatie. 

Overige nieuwsberichten