Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Samengestelde wedstrijden voor paarden en pony's (20-21.10)

Afgelopen weekeinde was het weer zover: Paarden- en Ponysportvereniging Princenhage (P&PSV) organiseerde haar Samengestelde Wedstrijd (SGW-Eventing).

De wedstrijd werd als vanouds weer verreden op en om het terrein van de vereniging aan de Rithsestraat in Breda (Princenhage), dit mede dankzij de welwillendheid van de landeigenaren, op wier grond al maanden wordt gebouwd aan indrukwekkende hindernissen. Het is niet alleen voor de regionale eventingruiters een zeer gewaardeerde wedstrijd; op de startlijsten prijkten naast nationale combinaties ook de namen van ruiters uit België.

<- Ilonka Kluijtmans in actie


SGW en Princenhage: een ijzersterke combinatie
De SGW Princenhage kent een traditie van vele jaren, waarbij veiligheid en kwaliteit voorop staan. Parcoursbouwer Jasper de Kruijf en de wedstrijdorganisatie doet er alles aan om ook dit jaar weer een vriendelijke en uitnodigende cross te bouwen. Het is immers tegen het einde van het eventingseizoen: een ideaal moment om de rijvaardigheid en conditie van de paarden te testen. En zeker ook een ideaal moment om jonge paarden ervaring op te laten doen en vertrouwen mee te geven voor het vervolg van hun opleiding tot wedstrijdpaard.
De wedstrijd mag zich verheugen in grote belangstelling; de startplaatsen zijn inmiddels allemaal vergeven en de wachtlijst groeit. Dat is natuurlijk heel prettig, omdat het aangeeft dat men graag wil starten op deze wedstrijd.

Programma
Bij een samengestelde wedstrijd (SGW) komen de deelnemers uit in drie disciplines, te weten de dressuur, het springen en de cross-country, ook wel “eventing” genoemd.
Bij zowel de paarden als de pony's wordt er gereden in de klassen Beginners – Licht – Midden en is er een oefencross (klasse BB).

Dit jaar wordt op zaterdag de oefencross voor pony's en paarden verreden en de klasse Beginners voor pony- en paardencombinaties. Ook de klasse Licht bij de pony's komt aan bod. Er wordt ’s morgens om 8.45 uur gestart met dressuur. Om 09.30 uur begint het springen en om 09.50 uur gaat de eerste deelnemer de cross in. Rond 17.00 uur zal de cross zijn afgelopen en tijdens de verwerking van de gegevens voor de bekendmaking van de winnaars, zal de bouwploeg van de vereniging de hindernissen in de cross gaan controleren voor de deelnemers van zondag.

Op zondag wordt de eerste combinatie om 9.00 uur in de dressuurring verwacht en zal het springen om 10.20 uur beginnen en om 10.40 uur de cross. De laatste deelnemer zal rond 17.15 uur door de finish van de cross rijden.

Bestuursleden, bouwploeg, sponsorcommissie, wedstrijdsecretariaat, zomaar een paar pijlers die hard bezig zijn van beide dagen iets moois te maken. En niet te vergeten alle hinderniscontroleurs en medewerkers die op de dagen zelf gezamenlijk voor deze sportieve evenementen zorgen. Komt u gerust eens kijken! De entree is gratis.
Wilt u wel uw hond aan de lijn houden en goed uitkijken voor de pony's en paarden in het crossparcours? U bent van harte welkom!

Voor meer informatie en het definitief wedstrijdprogramma: www.penpsvprincenhage.nl

Overige nieuwsberichten