Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Ouderenmishandeling krijgt nu veel meer aandacht
Als je als oudere afhankelijk bent van de zorg van anderen moet je je veilig voelen én veilig zijn. Nog veel te vaak is dat niet zo. Ook ik, Memet Ataman, loop als maatschappelijk werker bij WIJ regelmatig tegen dit soort zaken aan. Soms is een oplossing dichtbij, zoals ik laatst meemaakte.

"Mijnheer X, een zelfstandig wonende oudere man, heeft een zoon die hem regelmatig kwam bezoeken. Daar de zoon met relatie- en financiële problemen zat, hielp vader hem met geld en andere zaken. Totdat vader dat financieel niet meer kon trekken en ermee stopte. Aanleiding voor treiteren en bedreigingen door de zoon, waarbij vader zelfs een keer geslagen werd. Deze doet een melding bij de politie maar trekt dat weer in, bang voor de confrontatie thuis. De politie kan zo niets doen en verzoekt mij te bemiddelen."

Oplossing
"Vader en ik besluiten de overige familieleden te informeren, advies te vragen aan het Steunpunt Huiselijk Geweld en een familieberaad te beleggen. Vaders dilemma wordt duidelijk, iedereen kan zijn zegje doen met mij als onafhankelijk gespreksleider. Uiteindelijk zit iedereen op één lijn. Daar de 'dader' zijn gedrag niet verandert ontzegt de familie hem de toegang tot het ouderlijk huis. Wel na ervoor gezorgd te hebben dat hij de juiste hulp en ondersteuning voor zijn eigen problemen krijgt. Dit was een paar maanden geleden en tot op heden is er rust: vader voelt zich weer veilig in zijn eigen huis."

Heeft u ook ondersteuning nodig bij een dergelijk probleem? Neem contact op met WIJ, maatschappelijk werk, tel. (076) 525 15 10 of maatschappelijkwerker @ begintbijjou.nl
 
Wat valt onder ouderenmishandeling?
Denk bijvoorbeeld aan het onthouden van de nodige zorg, verwaarlozing, lichamelijke en/of psychische mishandeling, financiële uitbuiting of seksueel misbruik. 'Daders' komen niet zelden uit de directe omgeving van het slachtoffer en hun gedrag is vaak een gevolg van eigen problemen en onmacht.

Meldpunt Steunpunt Huiselijk Geweld
Maandag t/m vrijdag 9.00-17.00 uur (daarbuiten crisisdienst) 0900-1262626 (interlokaal tarief)email: info @ shgwestbrabant.nl
Website: www.huiselijkgeweldwb.nl


Overige nieuwsberichten