Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Hadewijch in zeven bijeenkomsten (12.9->)
Pastor Adrie Lint van de Nazarethparochie (Martinuskerk) in Princenhage bij Breda geeft in september t/m december 2013 een cursus in zeven delen over de mystica Hadewych (Hadewijch)Een cursus van zeven bijeenkomsten om kennis te maken met haar religieuze teksten ter verdieping, uit zorg voor je eigen ziel...

Meer dan 600 jaar geleden leefde de mystica Hadewijch in de buurt van Antwerpen: de eerste dichteres in onze literatuurgeschiedenis. Zij was vooral ook de geestelijke leidster van een groep religieuze vrouwen en heeft verschillende geestelijke visioenen en liederen geschreven.

Kunnen wij zoveel eeuwen later, in zo’n andere samenleving nog iets leren van haar geschriften? Hoe worden wij geraakt door dergelijke, mystieke teksten? Kunnen haar ervaringen onze ziel verrijken en verdiepen?

In zeven bijeenkomsten maken we kennis met teksten van Hadewijch die we lezen in moderne vertalingen. Wat voor ervaringen heeft deze mystieke vrouw meegemaakt? Samen bespreken we de teksten: hoe raakt háár mystieke beleving ónze ziel? We laten haar ervaringen op ons inwerken. Verder zal er ook informatie gegeven worden over de religieuze achtergronden en de maatschappelijke context waarin Hadewijch geleefd heeft. We kijken samen naar een eigentijdse film over Hadewijch, geregisseerd door Bruno Dumont. Hoe een jonge vrouw in de 21e eeuw op zoek gaat naar de eenwording met Gods Liefde.

De bijeenkomsten zijn steeds op donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur en wel op 12 en 26 september, 10 en 31 oktober, 14 en 28 november en 12 december. De kosten bedragen: 15 € (inclusief teksten, koffie of thee)

Meer informatie in de cursusfolder via het secretariaat van de Nazarethparochie, Haagsemarkt 4, 4813 BA Breda, tel: 076-5213873 of van de parochie Prinsenbeek, Markt 34, 4841 AC Prinsenbeek, tel: 076 5412231. Opgeven vóór 7 september op deze adressen. Zie ook dit bericht.


Overige nieuwsberichten