Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Jaarlijkse schoolatletiekdag was een groot succes
Afgelopen zaterdag 14 juni vond bij atletiekvereniging Sprint weer de jaarlijkse schoolatletiekdag plaats. Met het meest ideale zomerweer dat je kunt hebben om te sporten: niet te warm of te koud en regelmatig een lekker zonnetje.
Maar liefst 245 enthousiaste leerlingen van 10 basisscholen uit Breda en omgeving hadden zich ingeschreven en deden op de diverse onderdelen hun uiterste best om de beste prestatie neer te zetten. De onderdelen die, afhankelijk van de leeftijd, aan bod kwamen waren: 60m of 80m sprinten, vérspringen, balwerpen of kogelstoten en 400m of 600m hardlopen.
Het programma wordt altijd geopend met de Vlaggenparade, waarbij de scholen zich onderling presenteren.
Vervolgens was er een algemene warming-up waar kinderen en groepsleiders alvast hun spieren konden opwarmen. Daarna werden onder leiding van deskundige juryleden en begeleiders van AV Sprint, geassisteerd door een grote groep ouders die zich hadden opgegeven voor allerlei ondersteunde taken, de atletiekonderdelen afgewerkt en de scores opgenomen. Het geheel werd ondersteund door een enthousiaste speaker die voor alle noodzakelijke informatie zorgde. 

Halverwege het programma was het tijd om gezamenlijk naar een demonstratie hordenlopen te kijken, waarbij uitleg en voorbeelden gegeven werden van wat er bij deze tak van sport allemaal komt kijken. De demonstratie werd afgesloten met een wedstrijdje: een hordenloper over de horden en een van de betere leerlingen sprintend over de baan ernaast, zonder horden. Beiden kwamen vrijwel exact gelijk over de finish. 

Ondertussen werd er op het wedstrijdsecretariaat hard gewerkt om alle uitslagen in te voeren en zo de klassementen te kunnen bepalen. Al snel konden de drie besten van elke groep hun medailles in ontvangst nemen. Daarnaast waren er o.a. prijzen voor beste meisje en jongen totaal en beste school. Voor alle 5 beste leerlingen per categorie die nog geen lid zijn van Sprint waren er gratis lidmaatschappen voor 3 maanden. 

Het programma werd zoals altijd afgesloten met de Boerenestafette. Hieraan namen 14 teams deel, inclusief leraren en groepsbegeleiders. Dit onderdeel zorgt altijd voor grote hilariteit, ondersteund door een fanatiek publiek.
Al met al een bijzonder geslaagde dag waarop we met plezier kunnen terugkijken. 

De uitslagen zijn te vinden via www.avsprint.nl of http://schoolatletiekdagbreda.wordpress.com


Overige nieuwsberichten