Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


De noordkant van station Breda gaat open!
In het eerste weekend van september wordt de noordkant van het nieuwe station van Breda voor reizigers in gebruik genomen. De bouw van het nieuwe station Breda is daarmee over de helft. De noordkant gaat open en de centrumkant gaat op de schop. Vanaf het eerste weekend van september start een nieuwe fase met ingrijpende veranderingen voor bus- en treinreizigers.

De centrumkant sluit
In het eerste weekend van september start de aannemer met de bouw van de centrumkant van het nieuwe station. Om die werkzaamheden te kunnen uitvoeren, heeft de aannemer een werkterrein nodig op het huidige Stationsplein. Dit heeft gevolgen voor de omgeving en de reizigers. Het station sluit aan de centrumkant.

Bouwwerkzaamheden centrumkant
Om veilig te kunnen werken plaatst de aannemer bouwschuttingen rondom het werkterrein aan de centrumkant. Het bouwverkeer rijdt via de Emmastraat het bouwterrein op en via de Meerten Verhoffstraat het bouwterrein af. Tijdens de bouw van de centrumkant wordt de rijrichting voor het autoverkeer in de Meerten Verhoffstraat dus omgedraaid.

Tijdens de bouw van de centrumkant van het station wordt er alles aan gedaan om de Spoorbuurt zo veilig en goed mogelijk bereikbaar te houden voor bewoners, ondernemers, klanten, bezoekers en leveranciers. Vanwege de bouw en het bouwverkeer verandert er echter wel een aantal zaken qua verkeersrichting en afsluitingen. De komende twee jaar wordt het bestemmingsverkeer naar het station naar de noordkant van het station geleid.

De noordkant gaat open
Vanaf het eerste weekend van september moeten reizigers voor alle voorzieningen aan de noordkant van het station zijn. Aan de noordkant kunnen reizigers via de nieuwe passage naar de bus- en treinperrons, waarbij zij gebruik kunnen maken van op- en neergaande roltrappen, liften en brede trappartijen. Aan de noordkant zijn ook een bewaakte en een onbewaakte fietsenstalling, de taxi’s en de winkels. Vanaf september openen vestigingen van de volgende formules op het nieuwe station Breda: AH to GO, Kiosk, Servicepunt NSR + Veolia, GWK Travelex, Döner Company, Mr. Long, Broodzaak, Smullers, Starbucks, ETOS, Bruna, Bakkerij Vromans - Boulanger Artisanal en Fish Point.

Met de fiets
Vanwege de bouw van het nieuwe station kunnen er vanaf 4 september geen fietsen meer geparkeerd worden aan de centrumkant van het station. Tussen 4 en 6 september kunnen fietsen gestald worden bij Q-Park aan de Spoorstraat. Vanaf 6 september kunnen fietsers terecht in de fietsenstalling aan de noordkant van het station (bewaakt en onbewaakt). De huidige klanten van de bewaakte fietsenstalling aan de centrumkant worden apart geïnformeerd. De dienstverlening aan deze groep verhuist naar de noordkant.

Parkeren
Tijdens de bouw aan de centrumkant wordt voor treinreizigers een tijdelijk parkeerterrein gemaakt op het terrein van De Faam, aan de noordkant van het station (Liniestraat)

Bussen en taxi’s naar noordkant
Vanaf het eerste weekend van september rijden alle stads- en streekbussen en de taxi’s naar de noordkant van het station. Daar is een nieuw, volledig overdekt busstation. Alle buslijnen die station Breda aandoen gaan door de opening een nieuwe route rijden. Een enkele halteplaats vervalt hierdoor en de dienstregeling wijzigt per 7 september. Vaak gaat het maar om een paar minuten verschil, soms is de wijziging groter. Informatie over de nieuwe dienstregeling in Breda is te vinden op de website www.goedbezigbus.nl
De bussen rijden vanaf de oostkant via een hellingbaan vanaf de Terheijdenstraat het station in en uit en vanaf de westkant via een hellingbaan naar de Stationslaan. De belangrijkste (H)OV-route loopt via de Kennedylaan - Delpratsingel - Terheijdenstraat. Via de Mauritsstraat rijden dan enkel nog bussen vanaf de Nassaustraat en de Sophiastraat.

De internationale lijndienstbussen vertrekken vanaf september ook vanaf de noordkant van het station. Er zijn daarvoor speciale parkeerplaatsen gerealiseerd aan de Stationslaan.

Kiss & Ride
De makkelijkst te bereiken en meest toegankelijke Kiss & Ride van het station ligt aan de noordkant van het station aan de Stationslaan. Aan de centrumkant vlak bij de voetgangersbrug komt ook een Kiss & Ride. Die is lastiger te bereiken vanwege het bouwverkeer. Bovendien moeten reizigers aan de centrumkant altijd de voetgangersbrug gebruiken om bij de sporen te komen, terwijl er aan de noordkant liften en roltrappen zijn om bij de sporen te komen.

Overige nieuwsberichten