Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Kruising Flierstraat-Mastbosstraat op de schop
Op maandag 14 juli starten de werkzaamheden aan verkeersregelinstallatie op de kruising Mastbosstraat / Flierstraat / Burgemeester Sutoriusstraat. De werkzaamheden duren naar verwachting tot en met woensdag 23 juli.

Aanleiding
De verkeersregelinstallatie heeft de technische levensduur bereikt waarop deze vervangen moet worden. De nieuwe installatie wordt daarbij zodanig afgesteld dat de afwikkeling van het verkeer op de kruising efficiënter verloopt en de wachttijden voor het verkeer afnemen.

Wat gaat er gebeuren
De aannemer Imtech gaat eerst de stoplichten en de schakelkasten vervangen en kleine aanpassingen aan de weg, fiets- en voetpaden doorvoeren. Over enkele weken worden ook de masten vervangen. Naar verwachting zorgen deze werkzaamheden voor weinig hinder voor de voortgang van het verkeer. Om de werkzaamheden veilig te laten verlopen worden indien nodig verkeersregelaars ingezet.

Naar aanleiding van deze werkzaamheden werd uit de omgeving de opmerking geplaatst dat iets verderop, bij de kruising van de Dr. Struyckenstraat met de Scharenburgstraat de doorstroming en zelfs de veiligheid het zou verdragen als de verkeerslichten hier helemaal zouden verdwijnen. Dit is een installatie die puur een patroon afwerkt zonder naar verkeersaanbod te kijken. Zeer ergerlijk en in de spits ontstaan hier lange rijen. Men stelt dat het verkeer op kruisingen zonder lichten sowieso beter oplet en tegenwoordig zijn we toch de reflex om overal maar verkeerslichten te plaatsen wel kwijt. De Gemeente heeft een gevoelig oor voor dit soort zaken want men reageerde direct door te zeggen dat de oversteek Flierstraat - Mastbosstraat veel gebruikt wordt door schoolgaande kinderen. In overleg met bewoners blijven deze verkeerslichten gehandhaafd en worden ze nu dus vervangen. De reactie over de stoplichten ter hoogte van de Dr. Struyckenstraat - Scharenburgstraat is gehoord en doorgestuurd naar de vakinhoudelijke afdeling.


Overige nieuwsberichten