Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Makro helemaal in nieuwe jas gestoken

Feest voor de zintuigen
Klanten die uitgebreid gaan tafelen kunnen het hart ophalen in Makro’s food court. Een chef bereidt hier dagelijks verse gerechten, terwijl klanten proeven en inspiratie opdoen. Makro’s vleesafdeling biedt een enorme keuze, van biefstuk tot exotisch wild. De slagers snijden het vlees op maat of bestellen vlees voor specifieke wensen. Het assortiment vis, schaal- en schelpdieren bevat maar liefst 70 soorten dagverse vis en schaaldieren, direct van de afslag.  De groenten- en fruitafdeling doet aan als een markt.  De kaasafdeling biedt 300 verschillende kazen en een keur aan delicatessen, zoals olijven en verse noten. Op de afdeling Wijn en Gedistilleerd tref je meer dan 700 soorten wijn, plus zo tegen de jaarwisseling een flinke keuze in champagne. Verder biedt de Makro met ruim driehonderd soorten koffie het meest complete assortiment van Nederland. 

Gemak centraal
Het nieuwe concept van Makro in Breda maakt inkopen doen makkelijker doordat gerelateerde producten nu voortaan bij elkaar geplaatst zijn. Zo tref je op de Tafelen afdeling, bijvoorbeeld tafelkleden, servies, glaswerk en bestek. In de Koffiewereld is het prettig grasduinen tussen de vele koffiesoorten, koffiemachines, kopjes en toebehoren. Ook de inrichting ondersteunt het inkoopgemak, heldere kleuren wijzen de weg en voor veel producten treft de klant productinformatie op het schap. Breda NU maakte een verhelderende videoreportage


Makro begon vorig jaar de ombouw naar deze nieuwe look en de vestiging Vianen was toen een van de eerste die getransformeerd werd. In totaal zijn nu 5 van de 17 filialen omgebouwd. Voor Nederland is deze manier voor het presenteren van 'food' nog helemaal nieuw. In de omringende landen is de manier van preesenteren al heel gewoon, ga maar eens kijken in Frankrijk of België in een flinke supermarkt. De Jumbo was een van de eersten in Nederland met hun vestigingen naast het NAC station in Breda en in Groningen, maar je mist daar beslist nog het sprankelende en de grote keus die zo gewoon is in het buitenland. Makro heeft met deze ombouw beslist een heel goede stap gezet.

Makro is nog een heel beetje 'de groothandel' en als je gewoon als consument daar binnen wilt lopen kan je er niet terecht. Voor die mensen is er een klein alternatief in de Foodmarkt van Jumbo, maar als je echt eens wilt proeven aan deze nieuwe manier van shoppen dan moet je dus de grens over. Dichtbij is er zoiets in Turnhout en Schoten. Dat zijn beide grote Carrefour supermarkten. Wat verder weg heb je in Brussel de Cora en dan natuurlijk Auchan in Roncq, net over de grens bij Kortrijk, een hele belevenis. Nederland is tot nu toe heel erg achtergebleven bij de 'belevenis' die het winkelen in die centra heeft gekregen. In Schoten is trouwens ook een grote Derlhaize Supermarkt, net overgenomen door Albert Heijn. Het zal ons niet verbazen als Albert Heijn in Nederland binnenkort veel af zal gaan kijken uit België en Frankrijk.

Overige nieuwsberichten