Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Signeersessie Kees Rijvers bij Multiboek Princenhage (10.6)

KEES RIJVERS SCHITTERT NOG ’N KEER! 

PRINCENHAGE-Kees Rijvers schittert nog ’n keer. Vrijdagvond 10 juni 19.00 uur signeert hij bij Multiboek op de Haagse Markt in Princenhage de door zijn kleindochter Antje Veld geschreven biografie Prof. Kees schrijft waarschijnlijk iets in blokletters. Want zo schreef ie nu eenmaal het mooist op school. 

Door Rinie Maas 

Zijn kleindochter maakte eerder signeersessies mee bij FC Twente, bij PSV en in zijn eigen Princenhage, in De Koe. Bij St Etienne stonden vele wachtenden in de rij. Want Kees Rijvers signeerde voor de supporters van Les Verts op zijn speciaal uitgebrachte foto. Kees ontmoette er nog altijd dankbare supporters. 

Stempeltje

Dankbaar omdat hij de club in de jaren vijftig naar het landskampioenschap leidde. Er waren vele herinneringen van de fans. Thuis werd met 5-1 van Lille gewonnen en de directe tegenstander van Kees stond na afloop te huilen. Op deze avond wilde Kees aanvankelijk gebruik maken van het stempeltje dat hij had laten maken. Maar iedereen werd keurig handgeschreven bediend. Normaal trilt mijn ene hand maar toen niet. Ik voel me hier helemaal thuis, tekende Antje voor haar boek op. 

Olympische Spelen

Kees Rijvers was vergezeld van zijn vrouw Annie en kleindochter Antje die de finishing touch gaf aan de reeds in den lande succesvolle biografie over grootvader, de man van het Gouden binnentrio. Een trio dat negen interlands achter elkaar won. Faas Wilkes, Abe Lenstra en Kees Rijvers hadden zoveel kwaliteit dat grote landen bevreesd waren tegen het Oranje van toen te spelen.
Weliswaar ging het mis op de Olympische Spelen 1948 maar daar was misschien de openingsceremonie debet aan. Deze ceremonie was zo lang dat hij een aanslag was voor de spieren van een voetballer. Ik had al een paar keer op m’n kop gestaan om ze soepel te maken, aldus Kees in Prof. Zonder resultaat. Hoe wel Finland met 3-1 werd teruggewezen kon dat niet worden herhaald tegen Engeland. (4-3 verlies). 

Thuiswedstrijd
Vrijdagavond trekken grootvader en kleindochter weer samen op. Nu dichterbij in Princenhage, bij Wim en Netty Mensen van Multiboek. Zelfstandig hebben zij de Readshop voortgezet. Vanaf 19.00 uur signeert Kees de over hem geschreven biografie Prof. Zijn stempeltje heeft hij voor de zekerheid bij zich. Ik wil geen mensen teleurstellen, iets erbij zetten kan altijd, aldus Kees. Kees signeerde al in de Koe. Dat was niet geheel naar de zin van Wim Mensen. Kees komt hier regelmatig en ik zei: Nu ga je signeren in de Koe maar de enige boekhandel van Princenhage sla je over. Waarop Kees antwoordde: Je dacht toch niet dat ik een 2e thuiswedstrijd aan me voorbij liet gaan; ik zal er zijn! 

En dit keer is het nog gratis ook!


Overige nieuwsberichten