Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Woonboulevard Princenhage
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Bibliotheek West gaat per 1 juli dicht
De Bibliotheek Breda heeft besloten om per 1 juli 2017 de bibliotheek West in het Huis van de Heuvel aan het Mgr. Nolensplein te sluiten. Ook in Prinsenbeek verandert de situatie. De vestiging West verandert mogelijk in een afhaal- en terugbrengpunt van bestelde boeken, de afspraken daarover met het Huis van de Heuvel zijn nog niet gemaakt. Het besluit is een onderdeel van de vernieuwingen in het bibliotheekconcept waar de nadruk meer en meer komt te liggen op digitale contacten en het centraliseren van méér en beter in de centrale vestiging aan de Molenstraat in Breda. Lees hieronder de mededelingen die de Bibliotheek hierover deed en wanneer u informatiebijeenkomsten kunt bezoeken waar de nieuwe situatie met bijbehorende activiteiten worden toegelicht.

De Bibliotheek Breda verhuist haar dienstverlening in de vestigingen Breda-West, Prinsenbeek en Teteringen naar Haal- en Brengpunten in de desbetreffende regio’s. Vanaf 1 juli kunnen bibliotheekleden terecht bij speciaal ingerichte Haal- en Brengpunten, waar gereserveerde materialen kunnen worden opgehaald en teruggebracht. In samenwerking met deze nieuwe partners organiseert Bibliotheek Breda interessante activiteiten.

Haal- en Brengpunten
In Prinsenbeek is het punt gevestigd bij Boekendonck in Woonzorgcentrum Hagedonk aan de Markt 5A. De leden in Teteringen kunnen terecht bij ’t Web op Zuringveld 1. De Bibliotheek is momenteel nog in onderhandeling voor het servicepunt in Breda West, waardoor deze locatie op een later tijdstip bekend gemaakt wordt.
Voor een bibliotheekbezoek kunnen de vestigingen Bibliotheek Centrum, Bibliotheek Noord en Bibliotheek Zuid bezocht worden.

Samenwerking Partners
De Haal- en Brengpunten zijn gevestigd in bestaande locaties, waar Bibliotheek Breda een partnerschap mee aan gaat. In samenwerking met Boekendonck, Hagedonk en ’t Web worden regelmatig bijeenkomsten georganiseerd op het gebied van (voor)lezen, digitale vaardigheden en allerlei andere interessante onderwerpen.

Informatiebijeenkomsten
Bibliotheek Breda organiseert vier informatiebijeenkomsten om kennis te maken met al haar producten en diensten. Op dinsdag 9 mei (Bibliotheek Noord) en dinsdag 23 mei (Bibliotheek Zuid) van 15.00 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur is iedereen welkom. Tijdens deze (gratis) informatiebijeenkomst komen de volgende onderwerpen aan bod:

• Hoe je als lid, thuis en in de bibliotheek, gebruik kunt maken van de (landelijke) bibliotheekcollectie, o.a. uitleg van Mijn bibliotheek
• Digitale dienstverlening zoals online cursussen, e-books en andere vormen van digitaal lezen
• Interessante informatiebronnen van de bibliotheek
• Andere producten en diensten van Bibliotheek Breda

Producten en diensten zoals Bibliotheek op School, Bibliotheek aan Huis en de Salonbibliotheek blijven natuurlijk ook beschikbaar.

Overige nieuwsberichten