Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Woonboulevard Princenhage
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Harmony Glen in het Bierreclamemuseum


Na met een reeks traditionele bands en folkmuzikanten in het Nederlandse circuit gespeeld te hebben, besloten Sjoerd van Ravenzwaai (banjo, gitaar, tinwhistle en zang) Vincent Pompe van Meerdervoort (squeezebox, bodhrán, tinwhistle en zang) en Douwe Meijer dat de tijd rijp was om een band te beginnen met een nieuw geluid en daarom werd begin 2005 Harmony Glen opgericht. Het bleek echter anders uit te pakken....
Nadat Nienke Bijker (gitaar en zang) en Dominique Bentvelsen (contrabas) zich bij de band hadden aangesloten, merkte het gezelschap al snel dat het onmogelijk voor hen was om traditionele Ierse muziek te spelen zonder die levendigheid, dat speciale gevoel, die tederheid, opzwepende energie die al snel zo karakteristiek zou worden voor de sound van de band. Helaas besloot Douwe de groep te verlaten, maar met Miriam Kavana als band coach en vaste gastmuzikant, ontwikkelde het geluid van Harmony Glen zich verder en werd nog energieker en pakkender. Toen Mike Bruinsma (viool en zang) zich enige tijd later bij de band aansloot, voegde hij "texas-" en jazz- invloeden toe waarmee hij de rijke melange van muzikale stijlen compleet maakte.
Omdat de muzikanten verschillende muzikale achtergronden hebben, varierend van klassiek tot oude stijl jazz en Dixieland, zal Harmony Glen's unieke interpretatie van traditionele en eigentijdse Ierse muziek bijna iedereen raken in hart en ziel. Het debuut album Before Dawn, dat gelanceerd is in Utrecht op 17 juni 2006, ontving internationaal veel goede recensies. De eerste lading was binnen een half jaar na de lancering al uitverkocht! Dus kom kijken en genieten vanaf de klok van 17:00 naar deze jonge, muzikale talenten op zondag de 15e. Natuurlijk is de entree zoals altijd gratis.


Overige nieuwsberichten