Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


De grote vrijmarkt 2009 van Princenhage plus de braderie! Met zongarantie....
En dan  is het weer zo ver: Vrijmarkt Princenhage met de  ook al spraakmakende braderie! De weersberichten zijn alleszins gunstig: temperaturen tot 20 graden, niet helemaal onbewolkt maar meer dan een klein druppeltje zal er niet gaan vallen!


Zondag 17 mei a.s: voor de 18e keer wordt de markt georganiseerd en de animo wordt nog steeds groter. Het enthousiasme van de mensen die mee willen doen, is enorm. En daarom is het voor de organisatoren Peter Remie en Jan Hemmer steeds een uitdaging om binnen de mogelijkheden en gestelde regels een zo gezellig en groots mogelijke Vrijmarkt te organiseren.

Honderden standhouders staan weer te trappelen om hun spulletjes te verkopen. Gelukkig zijn er vele handen, die aan de organisatoren worden toegestoken om de vele werkzaamheden goed uit te voeren. Vrienden, kennissen en andere vrijwilligers zijn op die dag onmisbaar.

De Vrijmarkt zal weer rond ongeveer zes uur 's ochtends worden opgebouwd: mensen uit Princenhage, maar ook uit andere delen van Breda en zelfs uit het noorden van Nederland en uit België komen standhouders hier naar toe om hun antiek en tweedehands spullen uit zolderopruiming of verhuizing aan de man of vrouw te brengen. De Haagweg, Esserstraat en –plein, Nw. Heilaarstraat naar de Haagse Markt: alles staat weer lekker vol.
Ook deze keer zullen er weer de meest uiteenlopend spullen te vinden zijn op de Vrijmarkt. De echte verzamelaars van bepaalde spullen komen al snuffelen bij nacht en ontij, vervolgens verschijnen de vroege vogels en pas dan komen de andere belangstellenden de straat op om te kijken of ze net dat ene voor huis of tuin kunnen vinden. Hoe later, hoe drukker: het aantal bezoekers varieert van 25.000 tot 30.000 op zo’n dag, vooral bij mooi weer schuiven de bezoekers rijen dik door de straten.

De kindermarkt zal ook dit jaar plaatshebben op het grasveld aan de Posthoornstraat: dit is veiliger en overzichtelijker voor de ouders en de kinderen (voor meer info/ opgeven bel 5144992).

Er zal genoeg lekkers aan eten en drinken te verkrijgen zijn bij de verschillende horecagelegenheden aan de route, maar ook bij bv. friet-/ suikerspin-/loempiawagens.

In geval van nood is er EHBO en een omroepinstallatie is aanwezig bij het Bierreclame Museum (Haagweg 375), daar vindt u ook de toiletwagen. De Vrijmarkt zelf zal tot ongeveer 17:00 duren, dus tot dan zijn de genoemde straten afgesloten voor doorgaand verkeer! Verder zijn er weer twee bewaakte fietsenstallingen: op de Haagweg/ Tuinzigtlaan en Esserstraat /Dreef. Komen met de fiets is makkelijk, want een goede parkeerplaats op die dag is redelijk moeilijk te vinden!

De grote Princenhaagse braderie 'Prachtig Princenhage'

Ouderwets genieten
Lekker slenteren dus door de idyllische straten van Princenhage. Naar de Haagse Markt waar men geniet van een hapje en een drankje. Waar men wordt verblijd met activiteiten en diverse podiumoptredens. Op het centrale podium geniet u van een écht Princenhaags programma van Aogse Bluf, Crazy Brothers, Erwin Akkermans en Tommy De Feestzanger. Natuurlijk zijn er kinderattracties aanwezig voor de jongste bezoekers.

Om nog beter van het schitterende Princenhaagse uitzicht te genieten krijgt men de mogelijkheid de toren van de Sint-Martinuskerk (nabij de Haagse Markt) te beklimmen. Alle ingrediënten zijn dus aanwezig voor een gezellig dagje uit. 'Prachtig Princenhage' is geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Ondernemers Vereniging Princenhage heeft de wens de jaarlijkse braderie uit te laten groeien tot een grootschalig buitenevenement. Om dit te bereiken is bijna vier jaar geleden Bureau PEEN! aangetrokken. In aanloop naar de komende editie is gestart lokale en regionale initiatieven te uit te nodigen voor een samenwerking. Om zo in gezamenlijkheid een écht Princenhaags evenement te realiseren. Initiatieven (zoals verenigingen en stichtingen) die zichzelf op interactieve wijze willen presenteren zijn dan ook van harte welkom en kunnen contact opnemen met de organisatie.

Overige nieuwsberichten