Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Met vakantie? Meld het bij de politie!
De vakanties staan weer voor de deur. Heerlijk om er even lekker tussenuit te gaan. Natuurlijk zorgt u zelf voor de nodige voorzorgsmaatregelen zodat uw huis niet aantrekkelijk is voor inbrekers. Maar wist u dat de politie ook een vakantiekaartenservice biedt? In 2006 maakten bijna 7.000 inwoners van de regio Midden en West Brabant gebruik van deze service van de politie.
De vakantiekaart is een formulier waarop u aangeeft wanneer u op vakantie bent en wie de sleutel van de woning heeft. Dit stelt de politie in staat om bij een melding van brand, inbraak of andere calamiteiten de persoon te benaderen aan wie u de woning hebt toevertrouwd (sleutelhouder). Uiteraard blijft u zelf verantwoordelijk voor het op de juiste manier achterlaten van de woning en het aanwijzen van een sleutelhouder.

Surveillance
Het invullen van een vakantiekaart betekent niet dat uw woning permanent wordt bewaakt. De woning wordt in het gebruikelijke surveillancepatroon betrokken. De afgelopen jaren zagen agenten tijdens hun surveillance veel woningen die een onbewoonde indruk maakten. Bijvoorbeeld omdat de gordijnen op ongebruikelijke tijdstippen dicht waren of de verzamelde post van buitenaf te zien was. Keurig gesorteerd in stapeltjes: post, kranten en reclame of een hele berg achter de voordeur. Neem vooraf maatregelen om dit te voorkomen. Op www.politiemwb.nl vindt u onder de knop preventie nuttige tips. Ook vindt u daar de vakantietest, een korte checklist om te zien of u goed voorbereid op vakantie gaat.

Laagdrempelig
De vakantiekaart is het hele jaar te gebruiken. De enige twee voorwaarden zijn dat u minimaal 7 aaneengesloten dagen weg bent en dat u de kaart minimaal een week voor uw vakantie indient. U kunt de vakantiekaart invullen op www.politiemwb.nl (->preventie->vakantie->vakantiekaart). Ook kunt u uw vakantiegegevens telefonisch doorgeven via 0900 – 8844. Zorg er in dat geval wel voor dat u alles bij de hand hebt. Tot slot kunt u ook terecht bij het politiebureau aan de Tuinzigtlaan. 

Overige nieuwsberichten