Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Woonboulevard Princenhage
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


De wijkagent van Princenhage heeft het er maar druk mee
Schennispleger in het Liesbos aangehouden 
Woensdagmorgen 16 januari heeft de wijkagent in samenwerking met een collega van Etten-Leur omstreeks 09.00 uur in het Liesbos een 51-jarige man uit Etten-Leur aangehouden vanwege drie schenniszaken die in 2007 in en nabij het bos hebben plaats gevonden. Op zaterdag 22 september 2007 werd omstreeks 10.00 uur een 39-jarige Bredase in het Liesbos met een schennispleger geconfronteerd. Ze zag dat een man die op een bankje zat, zijn geslachtsdeel uit zijn broek had gehaald en daarmee seksuele handelingen verrichtte. Ze schrok daar erg van en rende direct weg. Ze deed aangifte van schennis. Op 11 september 2007 was een 50-jarige vrouw uit Prinsenbeek in het Liesbos hetzelfde overkomen. Zij deed echter geen aangifte. Een 29-jarige Bredase die eveneens het slachtoffer werd van dezelfde man, deed wel aangifte van schennis. Bij haar was het op maandag 19 november 2007 gebeurd, op de parallelweg van rijksweg A-58 langs het Liesbos. Alle vrouwen hadden hetzelfde signalement van de dader opgegeven. Vanmorgen zag een politieagente uit Etten-Leur in het Liesbos een man die volledig aan het signalement voldeed van deze zaken. Zij herkende de man omdat er eerder in een briefing aandacht aan deze schennisplegingen was besteed. Zij informeerde de wijkagent van het gebied waarna de verdachte werd aangehouden. Er wordt een proces-verbaal opgemaakt. Voor de verdachte zal een hulpverleningstraject gestart worden.

Rijder onder invloed aangehouden na verkeersongeval
De politie heeft dinsdagavond omstreeks 19.10 uur op de Westerparklaan een 48-jarige Poolse man aangehouden ter zake rijden onder invloed. De automobilist blies 590 ugl. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Het alcoholgebruik van de bestuurder kwam aan het licht omdat hij betrokken was bij een verkeersongeval en moest blazen. Hij reed achterop de auto van een 49-jarige vrouw uit Prinsenbeek. Deze bestuurster remde af toen het verkeerslicht in haar richting op oranje sprong. De Poolse bestuurder zag dit te laat en botste met de voorzijde van zijn auto tegen de achterzijde van de Prinsenbeekse. Hij had naar eigen zeggen een blikje bier en drie glazen wodka gedronken.

Twee straatrovers door burgers aangehouden
De politie heeft gisteravond omstreeks 22.00 uur in de St. Maartenstraat, op aanwijzing van omstanders, twee straatrovers aangehouden. Het gaat om een 20-jarige Hagenaar en een 24-jarige man uit Breda. Onder de omstanders waren de 23-jarige benadeelde die de verdachten had achtervolgd en haar vader. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld. Gisteravond kwam omstreeks 21.30 uur een melding binnen dat omstanders op de St. Maartenstraat twee jongens vasthielden die zij verdachten van een straatroof. Een agent ging met de auto vanaf bureau Tuinzigtlaan ter plaatse, terwijl de wijkagent die in de wijk fietste ook op de melding reageerde. De agenten namen de verdachten van de burgers over. De dienders werden aangesproken door een 23-jarige Bredase die vertelde dat zij kort daarvoor door twee jongens op de Haagweg beroofd was. Zij fietste daar over het fietspad en had haar tas met hengsel over haar rechterschouder hangen. Terwijl zij voorbij de jongens fietste, die daar liepen, rukte een van de knapen haar tas los. Ze draaide daarop direct en fietste achter de daders aan. Ze zag dat het tweetal de Verbeetenstraat in liep. Ondertussen belde ze haar ouders. Thuis gekomen pakte ze de auto en ging verder zoeken. Op de St. Maartenstraat zag ze beide jongens lopen. Er volgde een confrontatie met de jongens. Haar vader pakte een van hen vast, waarbij een worsteling ontstond. Vader liep daarbij een pijnlijke kaak op. Er kwamen steeds meer omstanders bij staan. De agenten namen de verdachten over. Een van de omstanders bleek in zijn rechterhand gebeten te zijn. Hij en de vader van de benadeelde hebben aangifte gedaan. Er is in de omgeving nog tevergeefs gezocht naar de tas. Wel werd er in de bosschages op de Verbeetenstraat kleding gevonden van de vermoedelijke daders.

Politie onderzoekt brandstichtingen in Princenhage
De politie heef gisteravond omstreeks 19.10 uur in Princenhage een onderzoek ingesteld naar vandalen die op de Klompenmakerstraat een kliko container in brand gestoken hadden. Hierdoor waren nog twee bakken die er naast stonden ook beschadigd. Volgens een getuige waren de daders drie knullen die weggefietst waren. Naast de kliko’s lag een bijna lege fles wasbenzine. Deze fles is veilig gesteld. Ook hebben dezelfde daders vermoedelijk geprobeerd brandjes te stichten op de Mastbosstraat (achter het voormalige tankstation) en op de Zuijlenstraat. Er zijn drie aangiften opgenomen van benadeelden op de Klompenmakerstraat


Overige nieuwsberichten