Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Woonboulevard Princenhage
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


De eerste druppel van Carnaval 2008 is weer gevonden!!

De Aogse jeugd heeft de Carnaval 2008 weer gered door met grote voortvarendheid naar de sleutel te zoeken waarmee de Laatste Druppel van 2007 werd opgesloten, want dat werd natuurlijk de Eerste Druppel van 2008. Hij werd natuurlijk in triomf naar de Aogsemert gevoerd alwaar hij plechtig gehesen werd door Prins Guus. En daarmee was het feest begonnen! 

Het enige officiële programma voor de viering van Carnaval 2008 vindt u natuurlijk in de Lapteen 2008 die huis-aan-huis bezorgd is in 't Aogje en omgeving en op de website van CC t Aogje. Ook hieronder de gebeurtenissen. Klik  op....


Carnavals menu voor de feestelijkheden van 2008

Aperitief

 
VRIJDAG 1 februari 2008 
12:00Prins Guus, B.B. De Bielopers en Klein Gevolg starten met een bezoek aan de Aogse scholen
19:20Prins Guus, B.B. De Bielopers en Groot Gevolg bezoeken tijdens hun eerste sociale rondgang door 't Aogje diverse adressen.
22:00Entree Prins Guus op het Bouwersbal in De Posthoorn. Hier wordt aandacht besteed aan de 7 jubilarissen binnen CC 't Aogje. Dit jaar hebben we er 3 van 11 jaar, 3 van 22 jaar en één van 33 jaar. Zaal open vanaf 21:00!
  
Voorgerecht 
ZATERDAG 2 februari 2008 
13:49Eerste Druppel. Met het zoeken naar de Eerste Druppel verricht Prins Guus de opening van het Aogse Carnaval op de Haagsemarkt.
14:15Familiebal. Achter Prins Guus, BB De Bielopers en de rest van het Gevolg gaan de kinderen met hun ouders naar het Familiebal in De Koe.
Doorlopend programma, het Familiebal komt langzaam tot een einde, maar de bezoekers van De Koe kunnen in de Vlaamse Schuur tot in de kleine uurtjes doorfeesten met tot 18 uur muziek van een disco en daarna diverse kapellen.
16:30Ontmoeting Gelag der Vorsten. Prins Guus ontmoet op het Zottenhofke (Haagweg, t.o. restaurant Mei-Wah) zijn collega's in het Gelag der Vorsten. Samen met prins Dyonisos van ut Kielegat en Baron Arthure le Grand Savoureur des Poissons Orange et de Bières Aqueux Le Dernière du Moment luistert hij naar de wijze woorden van Nil. Aansluitend volgt een Verbroederingsfeest waarbij tevens op ludieke wijze door de Leutvorsten om het voorzitterschap van het Gelag der Vorsten gekampt zal worden.
20:00/21:30Limonadebal. In de Koe wordt het eerste Limonadebal gehouden voor jongens en meisjes t/m 12 jaar. Entree: 1 euro.
20:00/24:00Disco Carnavalsbal. In De Posthoorn wordt voor de jeugd van 11 t/m 15 jaar het eerste Disco Carnavalsbal gehouden. De kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar. Entree: 3 euro (inclusief één consumptiebon), een combikaart voor zaterdag én zondag kost 5 euro (inclusief 3 consumptiebonnen).
20:00/01:30'Ut Smaokt naor meer' bal! In De Koe wordt, onder dit motto, in de Vlaamse schuur nog steeds muziek gemaakt door diverse kapellen. Prins Guus brengt indien noodzakelijk de boel weer op gang voor hij diverse activiteiten gaat bezoeken. Muzikale medewerking van diverse kapellen.
  
Hoofdgerecht 
ZONDAG 3 februari 2008 
??:?? uurRondgang door Princenhage van het 'speciaal' Gevolg met slag- en ander werk om de bevolking op te roepen tot het bijwonen van de Aogse Carnavalsoptocht!
13:19Marktprogramma. Op de Aogsemarkt zal Prins Guus zich op ludieke en/of spectaculaire wijze aan de Aogse bevolking vertonen. Daarna ontvangt hij de Princenhaagse Notabelen en de (vertegenwoordiging van) Burgemeester & Wethouders van BREDA.
13:30Grote optocht van 't Aogje. De Princenhaagse optocht vertrekt voor een rondgang door de straten van 't Aogje.
14:30Zaalfeest. De deuren van de Koe gaan open voor een spetterend zaalfeest met het hele gezin voor de deelnemers aan de optocht en de overige bewoners van 't Aogje. Dit zaalfeest is helemaal volgeboekt, er zijn geen kaarten meer voor te krijgen.
16:00 Prijsuitreiking categorie A (jeugd t/m 14 jaar). Op het podium van de Rabozaal in De Koe reikt Prins Guus de prijzen uit aan de jongere optochtdeelnemers.
17:00Prijsuitreiking Overige Categorieën (B t/m D). Op het podium van de Rabozaal in De Koe reikt Prins Guus de resterende prijzen uit aan de overige optochtdeelnemers.
Vanaf 18:00Doorlopend programma. In de Vlaamse schuur en de aanbouw blijft 't Aogje feestvieren met muziek van de diverse kapellen.
20:00/21:30Limonadebal. In De Koe wordt het tweede limonadebal gehouden voor jongens en meisjes t/m 12 jaar.
20:00/24:00Disco Carnavalsbal. In De Posthoorn wordt voor de jeugd van 11 t/m 15 jaar het tweede Disco Carnavalsbal gehouden. De kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar. Entree: 3 euro (inclusief één consumptiebon), een combikaart voor zaterdag én zondag kost 5 euro (inclusief 3 consumptiebonnen).
20:00/01:30Schuurfeest. In De Koe wordt in de Vlaamse Schuur nog steeds muziek gemaakt door diverse kapellen.
  
Tussengerecht 
MAANDAG 4 februari 2008 
19:00/20:30Limonadebal. In De Koe wordt het derde en laatste Limonadebal gehouden voor jongens en meisjes t/m 12 jaar.
21:00/02:00 Dorpsbal Princenhage. In de uitgebreide accomodatie van De Koe wordt voor de 30e maal het traditionele Dorpsbal Princenhage georganiseerd. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar à 15 euro inclusief 6 consumptiebonnen. Medewerking van vele kapellen w.o. Aogse Bluf, Ut Biks Kabaol, Ongeloofeloos, Cock&de Klepzeikers, SamSam, Noggus, de Zaogurs, de Loze Lavers, de Biermagneten en... Bentzat!
  
Nagerecht 
DINSDAG 5 februari 2008 
10:00/12:30Ziekenbezoek. Prins Guus, de Joffers, Polleke Piekhaar, Peer Bromtol en de Ministers brengen samen met de overige medewerkers van Stichting CC 't Aogje een fruitige versnapering aan de zieke bewoners van 't Aogje.
14:15/16:30Kindermiddag. In de Rabozaal van De Koe worden de kinderen van 't Aogje van 4 t/m 10 jaar op een aangename manier beziggehouden door clown Snoepie. De ouders hebben hier absoluut geen toegang. Voor het is de Vlaamse Schuur als Oudercrèche beschikbaar. Toegang: €2,50.
20:00Leste Druppel. Op de Aogsemert wordt de Leste Druppel plechtig opgeborgen. Carnaval 2008 wordt afgesloten met de rondgang van de Leste Druppel door de straten van 't Aogje. Aansluitend verricht Prins Guus zijn (aller)laatste officiële daad door het bekend maken van het Carnavalsmotto 2009. Tot slot nemen we afscheid van Prins Guus.
  


Overige nieuwsberichten