Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Vakantieorkest Ad Hoc ook dit jaar naar Zuid-Frankrijk


In 1988 is Vakantie-orkest Ad Hoc ontstaan ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de Unie van Oranjesteden. De Oranjesteden Diest (Belgie), Dillenburg (Duitsland), Orange (Frankrijk) en Breda mochten aan het eind van de zomervakantie van 1988 een delegatie afvaardigen naar het Zuid-Franse Orange.

Harmonie Cecilia uit Princenhage werd door de gemeente Breda benaderd om samen met het gemengd koor Cantabilé een concert te verzorgen in het Theater Antique in Orange als hoogtepunt van de festiviteiten rondom het 25-jarig bestaan van de unie. Het bleek niet mogelijk om harmonie Cecilia compleet naar Zuid-Frankrijk te krijgen en daardoor ontbraken er nogal wat partijen. De toenmalige bestuursleden van Cecilia, Ad van Caulil (klarinet) en Joost van Gils (klarinet) gaven de hoop niet op en formeerden met muzikanten uit diverse orkesten (regio Breda) een orkest dat speciaal voor die gelegenheid zou spelen (Ad Hoc=voor deze gelegenheid).

Tijdens die eerste mini-tournee in Orange ging de Bredase Priester Cor van Onzenoort voor in de kerkdienst. Père Cor zoals hij daar in de regio bekend stond, woonde in Bandol op een Hollandse platbodem. Na de kerkdienst zaten Ad, Joost en Père Cor wat na te genieten op een terrasje. Op dat moment kwam het Ad Hoc-orkest ter sprake en dat het wel heel leuk was om met zo´n orkest op tournee te gaan. Het zou zonde zijn als dit bij een eenmalige gebeurtenis zou blijven. Père Cor zag wel wat mogelijkheden in Bandol en omgeving. Gebruikmakend van zijn contacten is in de zomer van 1989 een tweede tournee georganiseerd. Het overnachtingsadres was OK Corral, een western-pretpark met camping. Door de Nederlandse eigenaar van het pretpark en de camping, Matthijs Bembom, werden en worden we nog steeds met open armen ontvangen. Dit jaar is het alweer de 21 ste keer dat het orkest de toernee doet. 'Onze' Geert Schrijvers van de Koninklijke Harmonie Cecilia leidde het orkest vorig jaar, dirigent Sander Teepen heeft dit jaar de leiding en op de website http://www.vakantieorkestadhoc.nl vindt u het volledige programma. Bent u in de buurt, kom dan beslist luisteren maar kom in elk geval naar de voorspeelconcerten in Breda en het Ginneken, op respectievelijk 16 juli, 20 uur op de Grote Markt of 17 juli 20 uur in het Ginneken.


Overige nieuwsberichten