Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Amphia-secretaressen ontvangen praktisch handboek
De medisch secretaressen van het Amphia Ziekenhuis locatie Molengracht ontvingen maandag het eerste Handboek Secretaresse Assistent Medisch uit handen van de Princenhaagse schrijfster, Leonore Pulleman. Het handboek is bedoeld als praktisch hulpmiddel voor beginnende en ervaren secretaresses in een medische omgeving. De schrijfster van het boek werkte zelf als medisch secretaresse in het Amphia. 

“Als medisch secretaresse krijg je te maken met vrijwel alle kanten van het secretaressevak. Daarnaast heb je te maken met patiënten en hun belang, dat natuurlijk altijd voorop staat. Dit vraagt om aanvullende competenties en patiëntgerichte vaardigheden. Om die reden heb ik in opdracht van Kluwer Management Support het Handboek Secretaresse Assistent Medisch ontwikkeld”, zegt Leonore Pulleman.

Op de foto overhandigt Leonore het boek aan Caroline Fleur (stafsecretariaat Amphia) die direct enthousiast begint te bladeren. “Handig om aan te bieden aan secretaressen die in dienst komen en nog niet zoveel medische achtergrond hebben”, is haar reactie.

In een medische omgeving heeft een secretaresse te maken met medici en patiënten. Het boek schenkt daarom uitgebreid aandacht aan communicatie, in de vorm van gespreks- en telefoonvaardigheden. Aan het boek is ook een speciale internetsite en cursus verbonden. Voor de ontwikkeling van het handboek combineerde Leonore haar kennis en ervaring als (medisch) secretaresse met haar competenties als tekstschrijver en (web)redacteur.

Behalve het Handboek Secretaresse Assistent Medisch schreef Leonore ook een Handboek Ontwikkel je Huisstijl voor Kluwer. Het boek Merck Manual Leeftijd & gezondheid van uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum bevat ook een bijdrage van Leonore. Dit boek staat bij boekhandel Selexyz Gianotten in de Non Fictie Top 10.

Leonore Pulleman werkt sinds 2005 als tekstschrijver. Haar bedrijf heet Tekstpartners VOF en is gevestigd in Princenhage.

Overige nieuwsberichten