Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Woonboulevard Princenhage
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Princenhages Mannenkoor geeft jaarconcert Hoogst Persoonlijk (26/10)
De opmaat voor het honderdjarig bestaan van het Princenhage’s Mannenkoor is een extra reden om bij het jaarconcert op zondag 26 oktober in de Sacramentskerk, de toehoorders en supporters van koorzang, Hoogst Persoonlijk, te laten genieten van een bijzondere uitvoering. Het thema van dit concert is een bewuste keuze geweest, daar het voor het koor een uitdaging is om dit concert tot een bijzondere middag te maken met persoonlijke aandacht.
Hoogst Persoonlijk wordt dan ook een concert waarvan iedere bezoeker nog lang kan nagenieten. Samen met het Tilburgse vrouwenkoor Cantilare, dat eveneens zeer ambitieus is, zullen zij dit concert profileren tot een spannend programma. Dit vrouwenkoor heeft een uitdagend repertoire en bevat werken van hedendaagse, Nederlandse en Vlaamse componisten, maar ook uitstapjes naar andere periodes en componisten worden geenszins vermeden. Het is een kamerkoor dat is verdeeld over drie stemsoorten sopraan, mezzosopraan en alt, heeft leden in alle leeftijden en bestaat sinds 2003.

Tevens is er een deel van het programma vrijgehouden voor het Duo Sapiaxono. Dit duo bestaat uit de pianiste Hanny Vroeijenstijn en de saxofonist Ruud Raike. Kortom het concertrepertoire deze middag, bestaat uit zowel klassiek, semi-klassiek als wat lichtere populaire werken. 

Het Princenhage’s Mannenkoor zal werken uitvoeren van Leos Janacek, Bohuslav Martinu, Edgar Tinel, Frans Schubert en tot slot een Russisch volkslied. De algehele muzikale leiding van het koor is in handen van dirigent Paul van Gulick. De pianobegeleiding wordt verzorgd door de vaste pianiste Marlous Nypels. 

Het Tilburgs Vrouwenkoor Cantilare zal werken uitvoeren van Vic Nees, Andre Caplet, Gabriel Faure, Ralph Vaughan Williams, Bernard Zweers, Hendrik Andriesen, Marcell Vroeijenstijn en Jozef Swider. Bij dit koor is de dirigent Marcell Vroeijenstijn en de pianobegeleiding wordt verzorgd door Hanny Vroeijenstijn. 

Gezamenlijk zal het werk Nachtreigen van Fanny Hensel ten uitvoer worden gebracht. Dit nummer is ook te beluisteren.

Het concert zal plaatsvinden op zondag 26 oktober, aanvang 15.00 uur, in de Sacramentskerk, Zandberglaan 58 te Breda. De kerk is open om 14.30 uur. De entree bedraagt 10 Euro. Kaartverkoop via het secretariaat van het koor 5012246 of via alle koorleden, of voor aanvang van het concert bij de ingang van de kerk.
Sapiaxono 

- Due voice instrumentale
- Ruud Raike, saxofoon
- Hanny Vroeijenstijn, piano en orgel

Het ensemble is ontstaan in oktober 2007 na een eerste kennismaking in Duitsland in de zomer van datzelfde jaar.

Sapiaxono wil graag een zo breed mogelijk publiek kennis laten maken met de nog ongekende mogelijkheden van de saxofoon in de klassieke muziek. Sapiaxono vestigt in het bijzonder de aandacht op muziek voor saxofoon en orgel, een prachtige combinatie die zelden valt te beluisteren. Daarnaast worden ook solowerken uitgevoerd. Op het repertoire staan ondermeer een aantal barokcomposities, Argentijnse muziek van Astor Piazolla, Franse muziek, eigentijds klassiek, musicalmuziek, operamuziek en filmmuziek. Sapiaxono vormt een hecht, uniek ensemble met een veelzijdig repertoire dat zowel volwassenen als kinderen aanspreekt. Sapiaxono laat u genieten van prachtige muziek die aanraakt en ontroert. 

Ruud Raike, alt- en sopraansaxofoon
Ruud werd geboren in Maastricht in 1964. Studeerde bij Karel Bruin aan het Hilversums Conservatorium en bij André Hemmers, aan het Utrechts Conservatorium, waar hij in 1994 zijn diploma uitvoerend musicus behaalde. Tijdens zijn studie nam hij deel aan masterclasses. Na zijn studie in Nederland volgde hij lessen bij Claude Delangle en Jean-Yves Fourmeau in Parijs. Ruud speelt vooral kamermuziek, in gevarieerde bezettingen, waaronder Caprice des Deux, met pianist Jaap Brackman, en Caprice des Quatuor, met viool, cello en piano. Caprice des Deux bracht in 2004 haar eerste CD uit: ‘Franse en Amerikaanse Kamermuziek’. Daarnaast is hij ook actief als saxofoonleraar.

Hanny Vroeijenstijn, piano en orgel
Hanny werd geboren in 1959 in Geldermalsen. Studeerde aan het Utrechts Conservatorium kerkorgel. Studeerde hoofdvak piano bij Herman Uhlhorn, Marc Pauwels en Frank Mulder. Volgde muziekcursussen en masterclasses. In haar uitvoeringspraktijk begeleidt ze solisten en koren. Zij vormt samen met Marcell Vroeijenstijn, duo Marhanjo, zang en piano, orgel. Daarnaast geeft ze piano- en orgellessen. Zij verdiept zich in het wezen van de mens, kind en muziek. 

(Bron: Oerstroom.nl)


Overige nieuwsberichten