Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Woonboulevard Princenhage
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Recordaantal kandidaten Prijzen der Brabantse Letteren
Aantal aanmeldingen overtreft alle verwachtingen
De vierde editie van de Prijzen der Brabantse Letteren kent een recordaantal kandidaten. Maar liefst 91 boeken dingen mee naar de titel beste Brabantse boek 2007/2008. De afgelopen maanden konden auteurs, uitgevers en lezers boeken van Brabantse auteurs aanmelden bij LiBra, het Literair Informatiepunt Brabant, dat de prijzen organiseert.

Bekende namen en debutanten
De kandidatenlijst bevat boeken in alle genres, van romans tot kinderboeken, van dichtbundels tot non-fictie. Onder de schrijvers die vertegenwoordigd zijn bevinden zich bekende namen als de Princenhaagse Rinie Maas naast andere bekenden als Leon de Winter, Esther Verhoef en Ted van Lieshout, maar ook 17 debutanten, waaronder Ricus van de Coevering, Martijn Benders en Roel Smits. Traditioneel staat een groot aantal kinderboeken op de lijst en de landelijke opmars van de literaire thriller is ook hier zichtbaar. Enkele auteurs komen met meer boeken in aanmerking voor de Prijzen. Zo hebben Vrouwkje Tuinman, Jaap Robben en Frank van Pamelen twee ijzers in het vuur en bracht A.F.Th. van der Heijden maar liefst vier boeken uit die kans maken. Ook de winnaar van de vorige editie, Astrid Lampe, staat weer op de lijst. 

<- Princenhaagse Rinie Maas is één van de kandidaten voor de prestigieuze prijs met zijn boek 'Janske, haar wonderlijke leven'

Jury en prijzen
De boeken worden beoordeeld door een jury bestaande uit literatuurhistoricus en Vondelbiograaf Piet Calis, schrijver en oud-winnaar Stijn van der Loo en kunstredacteur van het Brabants Dagblad en antiquaar Mieske van Eck. Naast de Schrijversprijs van € 5.000,- reiken zij de Wentelprijs uit; een speciale prijs van € 2.500,- voor een boek dat de jury bijzonder opvalt. Het publiek kiest zijn eigen winnaar: vanaf begin november kan iedereen via de website van LiBra stemmen op een van de kandidaten. De winnaar van de Publieksprijs ontvangt € 1.000,-. De uitreiking van de prijzen vindt plaats op 15 maart 2009 in het Chassétheater.
(Bron: Website Libra-http://www.libralink.nl)

Overige nieuwsberichten