Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Woonboulevard Princenhage
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Heuvelverhalen, wijkbewoners vertellen over de Heuvel van Breda

De bewoners van het Heuvelkwartier hebben geluk want vanaf 17 november wordt de geboorte verwacht van het boek 'Heuvelverhalen' en dat boek wordt dan huis aan huis in de wijk verspreid.

Na het succes van de website is er nu dan een boek gekomen. Die website won in 2004 terecht de Trapveld-trofee met geldprijs als zijnde het best uitgewerkte digitale bewoners-project van Nederland en dit boek maakt ook die verhalen toegankelijk zonder gebruik te maken van de computer.

Op de website zelf dus kunt u al een voorproefje nemen van de inhoud. U vindt er de geschiedenis van de wijk, oude foto's, verhalen natuurlijk maar ook herinneringen aan de scholen, de parochie en zelfs versjes uit de oude doos met niet te vergeten oproepjes van bewoners onderling.

Hulde aan het comité: Rob Blokland, Corry Boerman, Helma Frijters, Willy Hoek, Anyta Holst, Simon Noot (webmaster) en Joost Winter.

 

<--Het geboortekaartje van het boek


Bewoners schrijven samen hun verhaal over de Bredase wijk Heuvelkwartier

Unieke uitgave
Onder de titel “Heuvelverhalen, wijkbewoners vertellen over de Heuvel van Breda” is een uniek boekwerkje uitgekomen onder beheer van de bewonerswerkgroep Heuvelverhalen uit de Bredase wijk Heuvelkwartier.

Het eerste exemplaar wordt op 15 november 14.00 uur in gemeenschapshuis “De Vlieren” op feestelijke wijze overhandigd aan de heer H. Snier, wethouder Financiën, Onderwijs en Wijkontwikkeling in Breda.

Het boekje bevat een bloemlezing uit de verhalen die tegenwoordige en vroegere bewoners voor de website www.heuvelverhalen.nl geschreven hebben. Mensen van allerlei pluimage halen herinneringen op aan hun tijd in de Heuvel. Hun belevingen en observaties geven een beeld van het sociale leven in de wijk, zoals dat na de bouw in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw verliep. Het boekje wordt dit jaar huis aan huis verspreid in de wijk, maar ook nieuwe bewoners ontvangen een exemplaar ter verwelkoming in de wijk Heuvelkwartier.

Financiering
Het idee voor dit boekwerk behoort tot de winnende projectideeën bij de verkiezingen van Bewoners Heuvel aan zet. Deze jaarlijkse verkiezingen, worden gefinancierd vanuit de stedelijke vernieuwing Heuvel. Ook was er een gemeentelijke subsidie vanuit het fonds buurtbudgetten, een fonds aangestuurd door Bredase wijkraden Naast gemeentelijke subsidies leverden ook twee woningbouwverenigingen Laurentius en WonenBreburg een financiële bijdrage

Nieuwe verhalen Website Heuvelverhalen.nl
Wie als (oud)bewoner van het Heuvelkwartier nog mooie, leuke, bijzondere en/of ontroerende herinneringen aan Heuvel heeft kan contact opnemen met de werkgroep Heuvelverhalen via de website http://www.heuvelverhalen.nl

Overige nieuwsberichten