Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Naar het dak van de wereld met Marius van Opstal en Frank Nusselein


Afgelopen zomer reisde een aantal Princenhagenaars af naar Ladakh, de noordelijkste provincie van India: het land van de passen grenzend aan Tibet en China ook wel klein Tibet genoemd. Geïnspireerd door de stichting Prana Planet reisden Marius van Opstal en Frank Nusselein met hun gezinnen in een klein reisgezelschap naar dit onherbergzame gebied. Het landschap is woestijnachtig droog door zijn ligging aan de westzijde van de Himalaya waar stupa’s en ontelbare gebedsvlaggetjes de onafzienbare vlaktes markeren. De bevolking, de Ladakhi’s, zijn cultureel nauw verwant aan de Tibetanen en vormen sinds het begin van de tiende eeuw na Christus een bastion van de Tibetaanse, Boeddhistische cultuur.

Stichting Prana Planet (www.pranaplanet.com/lai)) is in 2000 opgericht als een particulier initiatief met als doel een directe en gerichte bijdrage te leveren aan de kwaliteit van leven. Zo worden o.a. onderwijs, gezondheidszorg en cultuur in projecten ondersteund en ontwikkeld. Doordat in dit gebied veel Tibetanen sinds de jaren 50 politiek asiel hebben gekregen, wegens de Chinese overheersing van hun thuisland heeft het een bijzondere samenleving tot stand gebracht. Tijdens de reis trok de groep door het gebied, verbleven en overnachtten bij Ladakhi families en bezochten diverse projecten van stichting Prana Planet. Hun indrukken legden zij vast in een aantal prachtige foto’s. Op deze website een klein filmpje met Ladakhi popzangers, te zien in dat woeste landschap rond Leh.

Tijdens de eerste opening van deze tentoonstelling was het erg druk in het museum. Honderden mensen bezochten de tentoonstelling en velen waren teleurgesteld dat ze hem hadden gemist. Daarom is er op zondag van 13 tot 17 uur een extra opening waar u kunt meegenieten van deze bijzondere ervaring. Reisleider Ad van Beckhoven beantwoordt vragen en geeft enthousiast toelichting. Hij heeft het woongebied van de Ladakhi al 12 keer bezocht en kent de streek op zijn duimpje. 

De fototentoonstelling in het Princenhaags Museum, Haagweg 334bis, is geopend op zondag 11 januari 2009 van 13 tot 17 uur. De entree voor deze bijzondere expositie bedraagt slechts € 2,00 waarvan een deel ten goede komt aan stichting Prana Planet; donateurs van het museum hebben vrij entree.Overige nieuwsberichten